Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vévodkyně Kate slaví 42: Od pařmenky po spořádanou princeznu a vzornou maminku

Kate Middleton slaví 42: Od pařmenky po obdivovanou členku královské rodiny
Zdroj: koláž eXtra.cz/profimedia
+ Dalších 36 fotografií
narozeniny

Princezna Kate Middleton slaví 42. narozeniny. Půvabná brunetka však měla v mládí do spořádané dívky daleko, jak píše deník Vogue. Byla totiž pořádná pařmenka a vymetala jeden klub za druhým. Od té doby prošla nesmírnou proměnou a dotáhla to až do britské královské rodiny. V manželském svazku s princem Williamem žije již 13 let. 

Princezna Kate Middleton, která právě slaví 42. narozeniny, se narodila do velmi vážené rodiny. Předkové jejího otce mají vazby na britskou aristokracii. Brunetka byla nejstarším potomkem svých rodičů, má dva mladší sourozence – Pippu a Jamese. Rodina již od jejího útlého věku kladla důraz na kvalitní vzdělání a pro Kate vybrali prestižní školu. Věnovala se i sportu, dotáhla to na kapitánku týmu pozemního hokeje.


Následně pokračovala ve studiích na vysoké škole, konkrétně na Univerzitě St. Andrews, kde si vybrala obor historie umění. Tady se seznámila se studentem práv Rupertem Finchem. Chodili spolu téměř rok a poté se jejich cesty rozdělily. Rozešli se však v dobrém. Na univerzitě se seznámila i se svým budoucím manželem, princem Williamem.

Ačkoli se zpočátku pouze přátelili, a to i v dobách, kdy Kate randila s Rupertem, z přátelství se nakonec stala láska. Ani jejich vztah nebyl zcela idylický. Po ukončení univerzity se na pár měsíců rozešli. Jejich odloučení Kate hodně zasáhlo a rozptýlení hledala v londýnských klubech. Patřila ke stálým zákazníkům a vymetala jeden podnik za druhým, jak píše deník Vogue.

Kate s Williamem byli nejdříve přátelé

Po pár měsících se naštěstí dali dohromady a v roce 2010 se zasnoubili na společné dovolené v Keni. O rok později se vzali a na jejich honosnou svatbu, která se uskutečnila 29. dubna 2011 ve Westminsterském opatství, se vzpomíná dodnes. Zanedlouho posunuli svůj vztah dále a rozhodli se rozšířit svou rodinu.


Dne 22. července 2013 manželé přivítali na svět své první dítě George Alexandera Louise z Cambridge, následně 2. května 2015 dceru Charlotte Elizabeth Dianu. Jejich třetím potomkem je princ Louis z Cambridge, který se narodil 23. dubna v roce 2018. Kate s Williamem usilují o to, aby se i jejich dětem dostalo prvotřídního vzdělání, a společně se snaží být těmi nejlepšími rodiči.

Jak uvádí britský deník OK!, v jejich domácnosti jsou pro děti jasně nastavená pravidla. Rodiče na děti nezvyšují hlas a vždy se snaží se svými ratolestmi domluvit. Všichni by se měli zapojovat do domácích prací a přiložit ruku k dílu. Přísní jsou Kate s Williamem i co se týče času na telefonu či počítači, děti mají jasně vymezený čas, kdy smí mít elektroniku u sebe.





Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy