Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vendula Pizingerová lituje: Brečet jsem začala až 3 roky po Karlově smrti, vůči synovi cítím dluh

Vendula Pizingerová je nádherná žena.
Zdroj: profimedia.cz
+ Dalších 7 fotografií
Dluh

S prezidentkou nadace Kapka naděje, Vendulou Pizingerovou, se život rozhodně nemazlil. Nejdříve jí zákeřná nemoc vzala čtyřletou dcerku Klárku a nedlouho poté přišla další rána osudu. Když byl její syn Jakub ještě malý, dobrovolně ukončil svůj život muž jejího života, hudební skladatel Karel Svoboda. V rozhovoru pro iDnes.cz tato statečná bojovnice českého showbyznysu popsala, co prožívala následujících několik let. 

Bála se vyjít z domu

Smrt dvou milovaných lidí, nejdřív dcery a následně sebevražda Karla Svobody, Vendulou Pizingerovou těžce otřásla. „Některé situace si vůbec nevybavuju, mám je v mlze, fungovala jsem jako stroj. Brečet jsem například začala až tři roky poté, co Karel zemřel,“ přiznala prezidentka Kapky naděje v rozhovoru pro idnes.cz.

Ze skonu svého muže se vůbec nedokázala vzpamatovat. Kvůli všudypřítomným fotografům se bála dokonce vyjít z domu. „Byla jsem pořád zavřená doma. Pamatuji si, jak jsem seděla na gauči, na sobě starý vytahaný svetr s dírou na rukávu, která se pořád zvětšovala, protože jsem do ní ve stresu nonstop dloubala. Takhle vypadaly moje dny. Bála jsem se, že o syna přijdu, že mi ho vezmou,“ svěřila se Vendula, která se v té době o sobě dočítala zprávy, co jí ještě víc psychicky ničily.

Jakub si otce nepamatuje

Hudební skladatel zemřel, když byl jejich synovi Jakubovi pouhý rok a půl, tím pádem si svého tátu vůbec nepamatuje. „Nikdy ho vlastně nepoznal. Kuba si ani neuvědomuje, že táta byl člověk z masa a kostí, nezažil ho, jen o něm slyšel,“ prozradila dnes již šťastná dvojnásobná maminka.

Teprve až nyní, když je jejímu staršímu synovi Jakubovi již osmnáct let, začíná se o svého otce mnohem více zajímat. „Cítím vůči němu obrovský dluh. V roce a půl přišel nejen o tátu, ale na pár let i o mámu, hrozně to celé odnesl,“ dodala Vendula, která v souvislosti s plnoletostí staršího syna přidala několik společných fotografií na Instagram. I když Jakub zdědil stoprocentní hudební sluch, ve šlépějích svého geniálního otce prý nejde.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy