Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vémola promluvil o svém stavu: Na lůžku kvůli ráně od Muradova. Do nemocnice jsem přijel za pět minut dvanáct, řekl

Karlos se ocitl těsně před zápasem v nemocnici.
Zdroj: Se souhlasem Karlose Vémoly
+ Další 3 fotografie
Zdravotní stav

Karlos Vémola (37) se stále zotavuje a se svými zdravotními komplikacemi je v nemocnici. Pro iSport navíc konečně odhalil, co ho na lůžko vlastně dostalo. Podle svých slov se začal cítit unaveně po úderu do nosu od zápasníka Makhmuda Muradova (32), z čehož se nakonec stal zánět, který se rozšířil do těla. Prozradil i to, že měl opravdu namále a do nemocnice se dostal za pět minut dvanáct. 

MMA bijec Karlos Vémola prožívá těžké období. V motolské nemocnici na lůžku leží už týden a snaží zotavit ze svých zdravotních problémů. Necítím se moc dobře, ale oproti tomu, jak mi bylo, to nejhorší mám za sebou. Za to, jak mě zachránili a postarali se o mě tady v Motole, jsem nesmírně vděčný,“ prozradil v rozhovoru pro iSport.

Samotný přesun do nemocnice byl velmi dramatický. Přijel jsem za pět minut dvanáct a díky ochotě doktora Hradila a pohotové reakci to podle mě dopadlo dobře. Upadal jsem skoro do kómatu. Měl jsem v tu chvíli CRP přes 300 a neustále stoupalo,“ popisoval dále.

Uzliny a následně trombóza v paži

Za zdravotními komplikacemi stálo více věcí. Karlos ovšem do dnešních dnů pořádně neví, co se mu stalo, a stejně tak ani lékaři. „Dělají se neustálé testy. Jisté je, že jsem měl extrémní zánět. Mně pár dní předtím už nebylo nejlíp, byl jsem neuvěřitelně unavený. Řešili jsme to už s doktorem Kolářem, že mám extrémní únavu po úderu do nosu při sparringu s Machem (Muradovem, pozn. red.). Udělal se mi pak zánět a už na to jsem bral antibiotika několik dní. Zánět se mi pak po úderu do žeber rozjel do podpaží, kde se zanítily uzliny. To potom prasklo. A ta nejhorší věc, že zánět pak vytekl a udělala se mi trombóza v levé ruce. Takže se to velice rychle šířilo a bylo to bez nějakého varování,“ popisoval detaily Karlos Vémola.

Poprvé v životě se mu také stalo, že by nad nějakým blížícím se zápasem nepřemýšlel. Tak tomu bylo u zápasu s Patrikem Kinclem, který se měl uskutečnit 30. prosince v O2 areně. Zápas nakonec sám Vémola ze zdravotních důvodů zrušil, jak uvedl majitel Oktagonu Ondřej Novotný v tiskové zprávě, kterou zaslal do redakce eXtra.cz.

Jezdí na vozíčku

Situace s jeho zdravím byla velmi vážná a i nyní, když ho převážejí na jiná oddělení, musí jezdit na vozíku. „Jak jsem dostal zánět, tak se mi všechno vylilo. Bylo to furt oteklý. Cítil jsem se, jako bych měl meloun v podpaží. A jednou ráno jsem se vzbudil, a jako by ten meloun celej spadl až dolů k zádům. Celej otok sjel dolů. Pak přišla sestra a řekla: ‚Vám to celý spadlo dolů, jak to pracovalo.‘ Proto bylo těžký se přes ty záda postavit. Ale zase se ulevilo ruce, že ji můžu zvedat, čehož jsem předtím nebyl vůbec schopný,“ prozradil dále bijec, který v nemocnici oslavil synovy první narozeniny. Sjela se za ním celá rodinka včetně manželky Lely Ceterové, dcery a syna.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy