Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Velký test parfémů z e-shopů: Hvězdy showbyznysu prozradily, jaké mají zkušenosti

+ Dalších 6 fotografií

Parfémy – miliardový byznys, který roste především na internetu, a kolem kterého se hlavně na sociálních sítích objevuje celá řada fám. Jakých? Třeba takových, že vůně z internetu nejsou totožné s produkty z kamenných prodejen. Redakce eXtra.cz v sérii reportáží prověřuje, jaká je skutečnost!

Naše cesta za tajemstvím parfémů z internetu pomalu končí. Pojďme si ale nejdříve připomenout to nejdůležitější! Na začátku byl odborný test parfémů z pěti největších českých e-shopů. Vysoká škola chemicko-technologická v Praze je pro eXtra.cz prověřila s jednoznačným výsledkem!

„Parfémy se od sebe významně vůbec neliší. Odchylky jsou minimální. Můžeme tedy potvrdit, že všechny testované parfémy jsou vesměs stejné. Pocházejí z pěti různých e-shopů, takže pravděpodobnost, že by byly falšované, je prakticky mizivá,“ uvedl odborník z VŠCHT Michal Stupák. Podle expertů tak v renomovaných e-shopech nakupujete originální, a tedy kvalitní zboží.

Parfémy z internetu: Zkušenosti slavných osobností

Jestli někde nesmí chybět vůně kvalitních parfémů, tak to jsou akce a společenské události, na které je s sebou berou známé osobnosti. Zeptali jsme se proto zástupců českého showbyznysu, jakou mají s online nákupy parfémů zkušenost. A vypadá to, že veskrze pozitivní. „Díky mé ženě vím, kde online kupovat parfémy a mám s tím tedy dobrou zkušenost. I když pro mě osobně je nakupování v kamenných obchodech stále takový rituál – hlavně když parfém neznám. Ale když jsem si ho někdy koupil, tak pak už si pro něj chodím na e-shop,“ říká hudebník Radek Banga.

A jeho manželka Veronika dodává: „Když mám ověřený parfém, který mám ráda, tak ho samozřejmě kupuju přes internet. Vždy byl stejný jako z kamenného obchodu, nikdy jsem s tím neměla problém.

To imitátor Petr Jablonský s úsměvem říká, že parfémy spíše dostává, než kupuje. Strach z e-shopů přitom nemá: „Já si myslím, že ta kvalita bude stejná, že to bude ten stejný výrobek, akorát, že vám ho přivezou přímo domů, když si ho objednáte po internetu, což je fajn.

Například Natálie Otáhalová, známá tanečnice ze StarDance, kupuje parfémy jen přes internet. „Do kamenného obchodu už nechodím,“ přiznává. A co říká na spekulace ze sociálních sítí, že parfémy prodávané po internetu mohou mít jinou kvalitu? „To jsem také slyšela, ale úplně jsem se s tím nesetkala. Vždy jsem byla spokojená.“

Parfémy z internetu: Zkušenosti běžných kupujících

Reportéři eXtra.cz vyrazili i do ulic, aby zjistili názor veřejnosti. Na zkušenost s nákupem parfémů na internetu jsme se ptali náhodných kolemjdoucích. „Zkušenosti s nakupováním parfémů po internetu mám, vlastně nejvíce nakupuji v renomovaných e-shopech, a jen na poslední chvíli vyberu parfém v kamenném obchodě,“ říká zákazník Pavel. Nekvalitních parfémů se přitom nebojí: „Když si člověk vybere e-shopy, které jsou známé a zakládají si na kvalitě, tak podle mě dostane stejný produkt jako z kamenného obchodu.“

Další námi oslovení zákazníci si v e-shopech většinou kupují osvědčené značky parfémů. „Rád si parfém vyzkouším v kamenném obchodě, ale potom si ho objednám přes internet, protože to je přece jen jednodušší,“ říká v naší anketě Oliver.

Anketa ukázala, že Češi na internetu nakupují parfémy rádi, často a bez obav. Pokud tedy zvolíte značkový e-shop, není se čeho bát.

Sledujte eXtra.cz, k parfémům z internetu přineseme další podrobnosti!

Související články

Další články

Nejnovější kauzy