Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Velikonoční recept od šéfkuchaře: Vítěz MasterChefa Roman Staša chystá kuchařku

Velikonoční recept vítěze MasterChefa Romana Staši
Zdroj: Se souhlasem OneTV
recept
Vítěz poslední řady MasterChef 2020 Roman Staša poskytl svůj velikonoční recept. Jak prozradil, jeho milované pracovní návštěvy, kdy dojíždí ke klientům domů a vaří jim své speciality, dělat nemůže, ale rozhodně si nestěžuje. Brzy vydá novou kuchařku, účinkuje také v pořadu Snídaně s Novou.

Dodržujete nějaké velikonoční tradice?

Abych se přiznal, žádné velikonoční tradice nedodržuji. Švihání žen a chození od domu k domu, to není zrovna to, co bych chtěl dělat. Vajíčka jsem taky nikdy nezdobil. Takže velikonoce prožívám jako normální dny, kdy lidé mají dovolenou a doma je pohoda a klid.

Pečete doma beránka, nebo mazanec?

Beránka nepečeme, ale babička ho vždy pekla a stále peče. A je opravdu výborný. Miluji vstát o velikonocích a vzpomenout si, že si dám dobrý čaj s mlékem a beránka. Ten pocit je opravdu skvělý a zase se na něj těším.

Jak zvládáte pandemii pracovně coby kuchař?

Pandemii prožívám velmi zvláštně. Velmi často myslím na lidi, kteří nemají práci a jsou doma s dětmi. Samozřejmě také nemohu cestovat po lidech a vařit u nich doma. Ale měl jsem čas dělat kuchařku, která už brzy vyjde, a proto si v žádném případě nemohu stěžovat. Už se moc těším na chvíli, kdy budeme zase moci dělat, co chceme.

Krůtí fáš s holandskou omáčkou a mátou

Suroviny (4 porce)

  • Krůtí maso 550g
  • Smetana 33% 150ml
  • Máta 30g (najemno nakrájená)
  • Žloutky 3ks
  • Jablečný ocet 6 lžic
  • Cherry rajčata 200g
  • Polníček 2 hrsti
  • Sýr feta50g
  • Máslo 20g
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Krůtí maso rozdělíme na čtyři 100g steaky a zbylé maso nakrájíme nahrubo. Vložíme ho do mixéru, zalejeme smetanou, přidáme 20g máty, sůl, pepř a vše důkladně rozmixujeme.

Steaky natlučeme paličkou na maso přes fólii, aby byly opravdu tenké. Osolíme, opepříme a důkladně potřeme fáší z mixéru. Zabalíme do ruličky pomocí potravinářské fólie a konce pořádně upevníme, aby nám maso nevyjelo. Ve vroucí vodě vaříme cca 8 minut. Maso poté vytáhneme z vody a odstraníme fólii.

Mezitím do mísy dáme žloutky, sůl, 2 lžíce octa, dáme nad vařící hrnec s masem a za stálého míchání vytvoříme omáčku. Jakmile omáčka lehce zhoustne, odstavíme ji.

Rajčata nakrájíme napůl a dáme do mísy s polníčkem, zbytkem octa, rozdrolenou fetou, sůl, pepř a lehce promícháme.

Na pánvi rozpustíme máslo a zprudka orestujeme maso ze všech stran.

Roládu podáváme na salátu, zalitou omáčkou a posypanou zbytkem máty.

Vše podstatné o Velikonocích (zvyky, tradice, recepty, zajímavosti, jak slaví celebrity…) ➔

Návod na přípravu nejlepšího mazance najdete v následujícím videoreceptu ➔

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy