Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Ve stínu slavného bratra. Yvetta Kornová (61) skončila na ulici, propadla alkoholu i drogám

Yvetta Kornová v současnosti.
Zdroj: eXtra.cz/Renata Bušková
+ Dalších 7 fotografií
NAROZENINY

Sestra slavného zpěváka Jiřího Korna Yvetta Kornová dnes slaví 61. narozeniny. Měla nakročeno k zajímavé kariéře, tu ale „vyměnila“ za drogy a alkohol. Teď se zdá, že je z nejhoršího venku a vrací se i k herectví. Objeví se v seriálu Společně sami, ve kterém bude hrát bezdomovkyni, kterou dříve sama byla. A jak se svěřila pro Showtime, tak se také bude vdávat.

Herečka Yvetta Kornová pochází ze čtyř sourozenců, mezi které patří i slavný český zpěvák Jiří Korn. Yvetta byla už jako malá holčička velmi umělecky nadaná, zpívala ve sboru, tančila a dokonce i moderovala. Před filmové kamery se postavila ve svých dvanácti letech.

Role Yvetty Kornové

Její studijní kroky vedly na konzervatoř, kterou ale nedokončila, a musela si tak hledat práci jinde. Živila se jako pokojská, uklízečka či rekvizitářka na TV Barrandov. Poté pracovala jako „bedňák“ a osvětlovač u kapel Pražský výběr a Abraxas.

Diváci si ji mohou pamatovat také ze snímků Šest medvědů s Cibulkou, Přijela k nám pouť, Housata, Třetí princ nebo Můj brácha má prima bráchu.

Yvetta Kornová propadla drogám

Její kariéra ale nabrala jiný směr. Temná stránka jejího života se začala psát v dobách, kdy potkala budoucího manžela Jana, který byl narkoman. Yvetta po jeho boku propadla alkoholu. Několikrát byla na léčení a následně „přešla“ k drogám.

Přesto stihla porodit tři děti – Terezu, Kateřinu a Jana. Ty jim ale byly kvůli závislosti rodičů na návykových látkách odebrány a více než dva roky se o ně starala babička spolu s Yvettinou sestrou Tamarou.

Yvetta Kornová v seriálu

Přesto Kornová dostala novou šanci. Herecké angažmá jí nabídl režisér Tomáš Magnusek, který nad ní jako jeden z mála nezlomil hůl. Obsadil ji do seriálu Společně sami a Kornová se po mnoha letech zase postavila před kameru.

„V tomto seriálu hraju bezdomovkyni, a když mi to pan režisér Magnusek nabízel, já jsem z toho měla obrovskou radost. Protože pro mě je to velká příležitost dělat s profesionály. Bezdomovkyní jsem jeden čas i byla, tak to mám zaryté pod kůží,“ svěřila se Kornová v pořadu Showtime.

„Nelituju toho, že jsem pila, já si myslím, že všichni lidi pijí. Hodně mladých lidí bere drogy, jenom s tím umějí žít. Ale já s tím žít neuměla,“ rozpovídala se o divoké minulosti.

Yvetta Kornová se bude vdávat

Zdá se ale, že vše se v dobré obrací. Kornová se dokonce v Showtime svěřila s tím, že se bude vdávat. „Mám dlouholetý vztah. Plánujeme takovou bláznivou svatbu. Jen my dva a dva svědci. Možná si je vybereme na ulici mezi bezdomovci,“ svěřila se.

Yvetta se zároveň přiznala, že ji v životě trápila nálepka „sestra slavného bratra“, které se jen tak nemohla zbavit. Cítila se stále v jeho stínu. „Všichni mi pořád předkládali, že za to, kde jsem, vděčím jemu. Dělala jsem proto věci, které byly na škodu. Chodila jsem špinavá, nosila jsem roztrhaný kalhoty, abych mu dělala ostudu,“ cituje portál dotyk.cz herečku, která je považována za černou ovci rodiny. S bratrem Jiřím už se ale údajně smířili.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy