Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Ve StarDance končí Ivana Chýlková. Z parketu odešla jako pravá dáma

StarDance 2023: V soutěži skončila Ivana Chýlková, z parketu odešla jako pravá dáma
Zdroj: eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 24 fotografií
StarDance

Dostali nejméně bodů od poroty a po právu vypadli. Po Davidu Prachařovi a Zuzaně Dvořákové Šťastné taneční show StarDance …když hvězdy tančí opouští herečka Ivana Chýlková a její taneční partner Jan Tománek. Ti si vytančili pouze patnáct bodů a svým nejistým výkonem nepřesvědčili ani televizní diváky. Naopak jako doposud obvykle zazářila perfektní Eva Adamczyková.

Ivana Chýlková dotančila. Svůj konec ve StarDance ale zvládla s grácií. „Mrzí mě, že jsme nepostoupili do dalšího kola, kde jsme si přichystali parádní paso doble, o to jste přišli, bylo to nádherné číslo. Jsem ráda, že jsem tady mohla být. Nezažila jsem lepší období,“ svěřila se Chýlková, která se hned zarazila a přidala, že má na mysli taneční období, protože život po boku Jana Krause ji naplňuje zcela jinak.

„Jsem za to vděčná. Soutěžit s lidmi, kteří jsou o čtyřicet let mladší, nejmenší rozdíl byl patnáct let. Jsem ráda, že jsem přežila první kolo. Chci poděkovat Honzíčkovi, který z této soutěže neodjede bez ceny,“ vyznala se herečka, která Tománkovi předala trofej za jeho schopnosti a i osobnost. „Nelituju žádného času, které jsem tady strávil. Měl jsem možnost poznat spoustu zajímavých lidí,“ vyznal se Tománek, na kterém bylo vidět, že jenom těžko skrývá dojetí.

StarDance ve federálním duchu

Třetí finálový večer StarDance …když hvězdy tančí se nesl ve federativním duchu. Hvězdné páry tak tančily pouze na české či slovenské hity. Jako první začali Tereza Mašková a její taneční partner Daniel Kecskeméti, kteří po povedeném tangu zatančili jive. A porota byla z jejich výkonu nadšená, přestože to nezůstalo bez výtek.

„Byl to pokojný jive. Já si myslím, že tančíte daleko pod vašimi možnostmi. Je v tom strašně málo energie. Vidím, jak to ve vás bublá. Člověk nechodí po světě s růžovými vlasy, když nemá energii. Musí z vás vyjít síla a radost, která ve vás je,“ vyčetla Maškové Tatiana Drexler, která převzala status nejpřísnějšího porotce. Zdeněk Chlopčík sice radost v tanci Terezy Maškové zaznamenal, tomu zase chyběly poskoky. Richard Genzer se nechal slyšet, že by vystoupení rád viděl ještě jednou. Mašková a Kecskeméti si od poroty za svůj výkon vysloužili nakonec krásných 22 bodů.

Adamczykovi přistála u nohou podprsenka

Jako druzí se na parketě předvedli Lenka Nora Návorková a Marek Adamczyk, kteří víc než svým výkonem přesvědčili porotu dopingem v podobě pejska oblíbeného herce, který se na popud Marka Ebena objevil na závěr jejich tance na parketě. Nejvíc byla vykolejená Tatiana Drexler, která dokonce chtěla přehodnotit své hlasování. „To je vydírání, to nejde. Vy jste do toho dali vše, co jste mohli. Může změnit známku? Byla to krásná scénka a to zakončení bylo úžasné,“ nechala se slyšet očividně ovlivněná Drexler. Podle Chlopčíka šlo jenom o dobré divadelní představení, ale žádný quickstep. S jeho hodnocením souhlasil i Richard Genzer. Nakonec všichni tři ohodnotili pár dohromady 18 body. Marek Adamczyk tak měl největší radost z podprsenky, která mu přistála na parketě.

Kdyby Josef Maršálek tančil, jako peče, neměl by konkurenci. S Adrianou Maškovou jsou ale největšími bojovníky aktuální řady. A to kvituje i porota, která je hodnotí velmi mírně. Například Zdeňkovi Chlopčíkovi k radosti stačilo, že viděl rozdíl mezi mužem a ženou a pochválil Maršálkovi držení paží. Podle Genzera se Maršálek lepší každým kolem. Podle Drexler byl jejich tanec dokonalý, dokud se nezadívala na pekařovy nohy. Dohromady si vysloužili průměrných 16 bodů.

Pavlovičová opět otloukánek večera

Porota opět předvedla, že benjamínkovi aktuální řady Darije Pavlovičové, která tančí s Dominikem Vodičkou, nic nedaruje. Na jejich jivu totiž nenechali doslova niť suchou. „Už jsme postoupili v soutěži, tak očekáváme lepší technické výkony. Základem jivu jsou chodidla. Stále zvedat chodidla. Jinak to byla krásná choreografie na překrásnou hudbu,“ hodnotila Drexler. Podle Chlopčíka se Darija každým kolem víc a víc uvolňuje, stále mu to ale nestačí. „Musí to tady prskat a lítat,“ poradil jim rodák z Ostravy. Porota jejich taneční výkon nakonec ohodnotila 20 body.


Po nejmladší tanečnici se na parketě předvedl taneční pár, který věkový průměr soutěžících zvedá. Ivana Chýlková a Jan Tománek, kteří si stále vykají, předvedl svůj quickstep. A ačkoliv byl ještě loni Tománek mezi porotci, neobešlo se to bez velké kritiky. Zatímco Drexler vadilo, že Tománek s Chýlkovou předvedli příliš málo quickstepových kroků, Chlopčík jim vyčetl, že neměli potřebnou energii. „Mně to přišlo jako elektromobil. Začátek dobrý, všechny předjedu, na konci jedu devadesát, abych dojel,“ ohodnotil Richard Genzer. Chýlková a Tománek se nakonec museli spokojit s 15 body.

Adamczyková válcuje

Eva Adamczyková nezáří jenom na zasněžených svazích, ale i na parketě StarDance. Z její Rumby byla porota doslova unešená. „Nejlepší tanec, jaký tady letos byl. Baví mě vaše energie,“ nemohl si Evu s Jakubem Mazůchem vynachválit Richard Genzer. Zdeněk Chlopčík složil poklonu především profesionálnímu tanečníkovi Jakubovi Mazůchovi. „Evo, buďte ráda, že tančíte s Kubou. Nádherná choreografie,“ tetelil se Chlopčík, který Evě vytkl, že neměla propnutá kolena. Podle Drexler je Adamczyková obrovským přínosem letošní řady StarDance. Eva a Jakub si nakonec vytančili neuvěřitelných 29 bodů.

Richard Krajčo a Dominika Rošková víc zaujali svým outfitem, než tancem. Porota se nejvíc zastavila u zpěvákových krátkých kroků. Za to může prý místo narození frontmana kapely Kryštof. „My máme krátké nohy. To mám z Ostravy,“ hájil se Krajčo k výtce Tatiany Drexler, které se nelíbilo, že dělal krátké kroky. „Baník nikdy nevyhraje ligu, protože mají krátké přihrávky,“ pobavil Richard Genzer. „Takhle se tančí jive v Ostravě,“ hájil rodák z Ostravy Zdeněk Chlopčík. Krajčo a jeho taneční partnerka si nakonec vytančili 26 bodů.

Hradilek v kajaku

Vavřinec Hradilek a jeho taneční partnerka Kateřina Bartůněk Hrstková zakomponovali do své choreografie i kajak. Hradilek se tak stal prvním tanečníkem StarDance, který v přímém přenosu sjel schody a k tanci vyučil pádlo. A Taťána Drexler si ho nemohla vynachválit. „Vy máte velký talent na standardní tance. Máte dobré postavení a velmi dobrou práci chodidel. Máte měkoučká vypracovaná chodidla. Jako jeden z mála,“ chválila ho za jejich Quickstep a Chlopčíka s Genzerem skoro nepustila ke slovu. Nakonec si vytančili 23 bodů.

Jako poslední se předvedli Martin Prágr a Iva Kubelková. Moderátorka primáckého Showtimu se svěřila, že když ona triumfovala v roce 1996 v Miss České republiky, jejímu tanečnímu partnerovi byly dva roky. Ačkoliv Iva patří k největším ozdobám aktuální řady StarDance, svým výkonem tento týden příliš porotu nepřesvědčila. „V tom jivu to chce víc energie. Bože, pořád to říkám,“ rozčiloval se Zdeněk Chlopčík. „Ty děláš někde v Dukovanech? Na druhou stranu, v něčem strejda Chlopčík pravdu má,“ hodnotil Genzer. Podle Tatiany Drexler předvedlo duo nejistý výkon. Je ale překvapená, jak moc se k sobě jako pár hodí. Kubelková s Prágrem si nakonec vytančili 21 bodů.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

StarDance 2023

Dvanáctá řada StarDance …když hvězdy tančí odstartovala v České televizi v sobotu 14. října 2023. Na parketu poměřilo své taneční schopnosti deset osobností. Finále StarDance 2023 se uskutečnilo v sobotu 16. prosince 2023.

StarDance 2023 - soutěžící, finále

Související články

Další články

Nejnovější kauzy