Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vdova Olivie Žižková překvapila fanoušky: Kde bude poslední rozloučení s Gottovým bubeníkem?

Olivie Žižková informovala o úmrtí svého milovaného muže. Jan Žižka podlehl covidu.
Zdroj: Se svolením Olivie Žižkové
+ Dalších 6 fotografií
rozloučení

Hudebník a zapřisáhlý odpůrce očkování Jan Žižka (†67) prohrál svůj boj se zákeřným koronavirem. O smrti bývalého bubeníka Karla Gotta (†80) informovala na svém Facebooku jeho manželka Olivie Žižková (46). Na smutečním oznámení, které zdrcená vdova rozeslala, bylo uvedeno, že poslední rozloučení s muzikantem se bude konat pouze v úzkém rodinném kruhu. Navzdory jeho přání plánují pozůstalí i vzpomínku pro jeho přátele. 


Skromný pohřeb

Pochybná zpěvačka, které herec Jiří Krytinář sahal na ňufinku, Olivie Žižková, právě zažívá nejhorší chvíle svého života. Její manžel Jan Žižka se potýkal s velmi těžkým průběhem covidu, jeho stav se stále zhoršoval, nakonec skončil v umělém spánku a následně zemřel na selhání ledvin a celkovou sepsi organismu. Jeho manželka, která tou dobou měla zvýšenou teplotu, se s umírající životní láskou nemohla ani rozloučit.

"Honza pohřeb nechtěl, sám na ně moc nechodil. Přál si rozloučení jen v rámci rodiny," řekla pro server Blesk.cz Olivie Žižková. Zdrcená vdova, která si nemusela lámat hlavu s organizováním pompézního rozloučení se zemřelým. Krátce po smrti milovaného manžela vydala Olivie parte, na jehož pozadí jsou větve bez listí a sluneční záře nad horizontem.

Ačkoliv bylo muzikantovým posledním přáním jen skromný pohřeb, vdova a ostatní pozůstalí se nakonec rozhodli, že budou myslet i na Janovy přátele, kteří by se s ním také rádi rozloučili. Na smutečním oznámení tedy stálo, že na zemřelého umělce bude možné společně zavzpomínat začátkem dubna v pasáži Lucerna.

Dojemný vzkaz

Bubeník Jan Žižka s covidem bojoval již od konce ledna. „Kvůli oslabené imunitě se Honza nemohl proti covidu nechat očkovat. Má tu nejtěžší variantu, navíc je astmatik,“ prozradila Olivie deníku Aha!. Žižková oznámila smutnou zprávu o skonu manžela v podobě dojemného vzkazu do nebe. "Vím, že sis nepřál veřejné rozloučení, pouze Ty a já... Máš tolik přátel, fanoušků, kamarádů...? Ok. Budu i to respektovat. Budu hodná a o naše pejsky se postarám a napíšu pro Tebe písničku," ​napsala vdova na sociální síť.

Jelikož oba rodiče Jana Žižky jsou již po smrti, jsou kromě Olivie mezi pozůstalými hudebníkova dcera Kristýna a syn Petr, jehož si Žižka osvojil. Termín posledního rozloučení pro veřejnost zpěvačka ještě upřesní, ale právě pasáž Lucerna měla pro jejího manžela veliký význam. Nafotil zde snímky do knihy, v níž popisoval své zážitky z koncertování s Gottem.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy