Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vaříme eXtra, díl I.: Trendy jarní recepty, které si musíte vyzkoušet!

trendy jaro
Zdroj: eXtra

Jste už otrávení tou nekonečnou zimou? Udělejte si jaro aspoň v kuchyni. Přinášíme vám pár osvěžujících jarních receptíků.

Smetanové těstoviny s citronem a hráškem

Ingredience:

lžíce másla

šťáva z jednoho citronu

jeden větší pórek - nasekaný na jemno

těstoviny dle vašich preferencí

mořská sůl a čerstvě namletý pepř

čtvrt šálku nastrouhaného pecorina

půl šálku smetany na vaření

1/4 lžičky jemně strouhané citronové kůry

nasekaná pažitka

Velký hrnec osolené vody přiveďte k varu. Na velké pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte pórek, ½ lžičky soli a špetku pepře. Počkejte, až pórek změkne a pak přidejte smetanu. Vařte směs 1 až 2 minuty, pak odstavte pánev z plotny a vmíchejte citronovou kůru a šťávu.

Těstoviny uvařte podle návodu. Dvě minuty před tím, než jsou al dente, přidejte do hrnce hrášek. Směs těstovin a hrášku sceďte a smíchejte se smetanovou omáčkou. Dochuťte solí a pepřem, posypte sýrem pecorinem a pažitkou. Ihned podávejte.

Salát z artyčoků

Ingredience:

3 citrony

čerstvě nastrouhaný pepř

4 velké artyčoky

2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

svazek rukoly

polévková lžíce balsamika

strouhaný parmazán

Do velké mísy se studenou vodou vymačkejte šťávu ze dvou citronů. Z artyčoků odstraňte tuhé, tmavé listy a odřízněte je těsně pod květem a rozpulte na podél. Namočte je do citronové vody. Pak přiveďte k varu osolenou vodu a artyčoky v ní povařte deset minut. Sceďte a nechte vychladnout. Podávejte spolu s rukolou. Osolte, opepřete, posypte sýrem, pokapejte olivovým olejem a balsamikem.

Dortík s grilovanými jahodami a rebarborovou omáčkou

Ingredience:

2 balení čerstvých jahod

1/4 lžičky vanilkového extraktu

2 stonky rebarbory​​ - nakrájené na plátky

1 šálek smetany

2 lžíce řepkového oleje

2 lžíce cukru krupice

3 lžíce práškového cukru

1/2 šálku cukru

nakrájený piškotový korpus nebo cukrářské piškoty

Zahřejte gril na středně vysokou teplotu. Jemně promíchejte nakrájené jahody s rebarborou ​​a olejem. Ugrilovanou směs posypeme krupicovým cukrem, promícháme a necháme 15 minut uležet pod potravinovou fólií. Přidáme vanilku. Z práškového cukru a smetany vyšleháme tuhou šlehačku.

Nakrájený korpus nebo piškot pokrýváme směsí a servírujeme se šlehačkou.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy