Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vánoční smrt uznávaného kuchaře Grangera: Zpropagoval avokádo na toastu, bylo mu jen 54 let

Kuchař Bill Granger.
Zdroj: Profimedia
Úmrtí

Uznávaný australský kuchař Bill Granger zemřel na Boží hod 25. prosince ve věku pouhých čtyřiapadesáti let. U nemocniční postele v londýnské nemocnici měl svou ženu Natalii Elliott a tři dcery Edie, Inès a Bunny, jak je patrné z instagramového příspěvku, který zveřejnili kuchařovi zástupci.

Bill Granger se narodil v australském Melbourne a zpočátku byl kuchař samouk. Následně se z něj stal kuchař uznávaný po celém světě a jeho kariéra trvala třicet let. V roce 1999 založil s manželkou Natalií podnikání na globální úrovni, jak píše web The Guardian.

Společně vybudovali podnik, který má v současnosti devatenáct restaurací v Sydney, Londýně, Tokiu, Ósace, Fukuoce a Soulu. Kromě toho Bill napsal čtrnáct kuchařek, natočil pět televizních seriálů a zpropagoval avokádo na toastu.

Celebrity vzpomínají

Granger zemřel pětadvacátého prosince ve věku pouhých čtyřiapadesáti let. Jak stojí v instagramovém příspěvku, Bill naposledy vydechl v jedné z londýnských nemocnic, obklopen rodinou – manželkou Natalií Elliott a dcerami Edie, Inès a Bunny. Co stálo za jeho úmrtím, to zatím není známo.

Na kuchaře zavzpomínalo plno celebrit. Jeho talent, jeho radost ze života, způsob, jakým dal lidi dohromady, a jeho oddanost rodině byly inspirující,“ uvedl v prohlášení herec Hugh Jackman a jeho bývalá partnerka Deborra-Lee Furness. Herečka Gwyneth Paltrow napsala, že tato zpráva je „zdrcující“. Kuchař Jamie Oliver zesnulého Billa Grangera popsal jako nádhernou lidskou a laskavou duši.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy