Vánoční recepty hvězd TV Nova: Koláče podle moderátorky Renáty Czadernové a štědrovečerní předkrm Ilony Svobodové
Vánoce jsou nejen časem setkávání a obdarovávání, ale také dobrého jídla. O své oblíbené vánoční recepty se s redakcí eXtra.cz podělily také některé tváře TV Nova. Herečka Ilona Svobodová (62) připravuje štědrovečerní předkrm podle receptu od babičky z Podkrkonoší a vicemiss Renata Czadernová (37) si pochutnává na výborných koláčích.
Ilona Svobodová a recept od babičky z Podkrkonoší
Co připravuje jako tradiční štědrovečerní předkrm hvězda seriálu Ulice Ilona Svobodová? Podělila se s námi o recept od babičky z Podkrkonoší, na který není potřeba příliš ingrediencí. Postačí půl litru mléka, dvě vejce, špetka soli, přiměřené množství hladké mouky a hodně hub.
„Nejprve si připravíme těsto stejné jako na palačinky,“ prozradila Svobodová. Použijeme všechny zmíněné suroviny kromě hub, dokud nemá těsto správnou konzistenci.
"A teď pozor! Přidáme hodně povařených a scezených hub. Celé to pečlivě zamícháte a poté nalijete na předem rozpálený a máslem pomazaný plech. Když plech nebude opravdu rozpálený, udělá vám to bubliny," dodala herečka ze seriálu Ulice.
Koláče podle Renaty Czadernové
Na koláče modelky a vicemiss Renaty Czadernové budete potřebovat více surovin:
- 10 lžic mléka, 50 g čerstvého droždí
- 7 kostek cukru, 600 g hladké mouky
- špetka soli
- 500 g másla / Hery (1 máslo a 1 Hera, nebo dvě másla) + na potření citronová kůra z 1 citronu
- 3 žloutky
- moučkový cukr na poprášení
- náplně nahoru – klasika tvaroh, mák nebo povidla + posypka, já dávám mascarpone s tvarohem a limetkovou marmeládou + posypku
Dále pro eXtra.cz II. vicemiss České republiky 2006 popsala, jak postupovat: "Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Na vál dáme mouku, osolíme, uprostřed uděláme důlek. Do něj nastrouháme tuk, citrónovou kůru, vlijeme žloutky a kvásek a vše zpracujeme v těsto. Ihned rozválíme na plát asi 1 cm. Pomocí hrnku vykrajujeme a pak potřeme náplní. Pak kraje potřeme rozpuštěným máslem a případně posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut. Pak vychladlé posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!"
Michael je manipulátor, tvrdí Aneta ze Survivoru. Po zradě ho vyškrtla ze svého života
Související články

Líná pekařka: Nová kuchařka pro ty, kdo nemají čas na složité pečení

Vychází Líná pekařka: Snadné a rychlé pečení pro všechny, kdo nemají čas ani trpělivost

Březen, za plotnu vlezem: Nejlepší jarní recepty z loňských zásob i čerstvé zeleniny

Štědrovečerní hostina: O Vánocích nemusíte jíst nutně jen kapra, zkuste houbového kubu
