Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Válka televizních moderátorek: Divišová se pustila do Smetany a Bartošové. Tu zkritizovala i Fridrichová

Válka moderátorek: Bára Divišová se pustila do Emmy Smetany a Lindy Bartošové
Zdroj: Martin Procházka/eXtra.cz/Se souhlasem Lindy Bartošové/Koláž eXtra.cz
spor mezi novináři

Linda Bartošová sice svůj odchod z České televize oznámila už 27. července, stále ale budí velké rozpaky. Nyní se k bývalé moderátorce zpravodajství České televize vyjádřila moderátorka konkurenční Novy Bára Divišová. Ta ji na Twitteru nepřímo označila za pokrytce a promluvila o "puchu, který na Kavčích horách po jejím odchodu zůstal". Své k Bartošové v minulosti řekla i Nora Fridrichová.

"Odejít z České televize je jistě nejtěžší rozhodnutí, které jsem dosud udělala. S ČT pojí osm let života, díky nimž jsem (nejen) profesně tím, kým jsem. Opustit instituci, která dělá tolik dobrého pro tuto zemi, opravdu není lehké, uvedla moderátorka Linda Bartošová v oficiálním prohlášení s tím, že je čas vkročit do neznáma.

Krátce na to její prohlášení na svém facebookovém profilu ironizoval redaktor České televize Petr Vašek. Jeho příspěvek vzbudil velké rozpaky. Zatímco jedni s jeho statusem souhlasili, jiní ho považují za zbytečný.

A právě Vaškův status přiměl promluvit další moderátorku České televize Noru Fridrichovou, která se jinak do žabomyších válek části jejích kolegů neplete. “Neslyšela jsem o žádné odvaze, kterou kdy Linda Bartošová v práci musela prokazovat. Podle odchází proto, že měla požadavky, na které nešlo přistoupit, a naopak nabídku od ČT nepovažovala za dost dobrou. Nechť tedy zkusí štěstí jinde, sdělila svůj názor Fridrichová.

Bára Divišová: Mám problém s pokrytectvím a nekolegialitou

Ačkolise zdálo, že je odchod Lindy Bartošové již vyřešený, nyní se k němu vyjádřila i moderátorka konkurenční Novy Bára Divišová. A jedním dechem popsala i své zkušenosti s Emmou Smetanou, se kterou pracovala na Nově a jež také odcházela z televize za vyhrocené situace.

"Jestli můžu říct něco jako žena. Mám problém s pokrytectvím. A mám problém, když se někdo k mým přátelům, novinářům, chová nekolegiálně," začala svůj příspěvek Divišová a následně uvedla i konkrétní zkušenosti.

"Po odchodu slečny Bartošové zůstal v ČT stejný puch a křivda, jako když od nás odešla slečna Smetanová. Dočetla jsem se o sobě hodně věcí. Koule na to, aby mě jmenovala, neměla. Ale žaludek na to, aby mě po letech chtěla skoro objímat a tvrdila mi, že to “vždycky chtěla umět jako já”, ano." ​Na otázku redakce eXtra.cz, zda se Smetana již ozvala, nám Divišová odpověděla, že ještě ne. Dotčená Bartošová už však své Divišové napsala. 

Moderátorka TV Nova zároveň shrnula své pocity. "Pokrytectví a faleš fakt nesnáším," dodala pro eXtra.

Linda Bartošová: Nikdy jste se mnou nepracovala

"Celé, co tím chci říct, je, že pokud novináři tvoří týmovou práci, musí být týmoví hráči. A slečna Bartošová svými vyjádřeními a chováním mnohým svým kolegům ublížila. Lindo, nezlobte se - teď už víte důvod," zakončila své vyjádření moderátorka nováckých Střepin.

Reakce Bartošové na sebe nenechala dlouho čekat. "Báro, do tohohle se veřejně pouštět opravdu nebudu. Přijde mi ale neuvěřitelné, že si dovolujete tohle napsat na Twitter, aniž byste se mnou kdy pracovala, mluvila nebo věděla, co jsem zažila zase já a co ublížilo mně. Wow," reagovala Bartošová na Twitteru.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy