Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Rusko oblbuje děti propagandistickou pohádkou: Putin dělá dobrou věc a Ukrajina mu to kazí!

Barvy oblečení jsou velmi návodné.
Zdroj: Twitter Sergey Zelenov
+ Další 4 fotografie
válka na ukrajině

K neuvěřitelné propagandě se uchyluje Rusko, které se potýká s reakcí na svoji invazi na ukrajinské území. Ruská státní televize tak natočila krátkou pohádku, ve které se snaží děti přesvědčit, že ruský prezident Vladimir Putin se snaží o mír a druhá strana mu to kazí. Šokující video se objevilo na Twitteru.

S invazí na Ukrajinu se musí Rusko potýkat s celou řadou otázek od svých vlastních občanů. Sahá tak k drastickým metodám zastrašování i brutálnímu rozhánění protiválečných demonstrací. Čím dál více se také objevují manipulace, snažící se útok na sousední stát namalovat na růžovo. Některé z nich vyráží dech. Na Twitteru se objevilo video ukazující krátký animovaný film určený dětem. Snímek se snaží jim namluvit, že Vladimir Putin dělá dobrou věc a Ukrajinci mu to chtějí překazit.


Mírotvorce Putin

Putin se podle videa snaží dlouhé roky o mír, ale druhá strana mu to kazí. Musel proto zasáhnout. Samotný příběh pak vypráví o tom, jak si dva nerozluční kamarádi Váňa a Kolja společně hrají na pískovišti. Jeden má svetr v ruských barvách, druhý v ukrajinských. Váňa se slabšího Kolji zastává, pokud ho někdo šikanuje. Když se však Kolja rozhodne jít do jiné třídy, poprosí Váňu, aby mu nyní říkal Mykola. To je narážka na rok 1991, kdy získala Ukrajina nezávislost.

Váňa toto rozhodnutí "toleruje", ovšem Mykola se následně chytne špatné party. Ti čirou náhodou nosí americké oblečení. Mykola pak pod jejich vlivem týrá svoje staré spolužáky. „Váňa říkal Mykolovi několikrát, že prát se je špatné. Ale Mykola ho neposlechl,“ říká hlas ve videu.

Váňa pak vezme Mykolovi klacek, jenže Mykolovi přátelé obviňují Váňu, že je zlý a šikana je špatná. Když se to snaží vysvětlit, Mykola ho překřikuje. „Západ neposlouchá, protože Ukrajina všem říká, že Rusko chce zabíjet lidi. Naše země vždy stojí za mírem a otevřeným rozhovorem při jakémkoli konfliktu,“ uvádí hlas ve videu, když vysvětluje, že Ukrajina "nesmyslně bombardovala" oblasti na východě země a ty se tak rozhodly připojit k Rusku.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Válka na Ukrajině

Válku na Ukrajině rozpoutalo Rusko ve čtvrtek 24. února 2022 v ranních hodinách.

V Rusku se o tomto aktu válečné agrese mluví jako o "speciální vojenské operaci na Ukrajině". Jde o vyvrcholení rusko-ukrajinské krize a zároveň největší konflikt na území Evropy od konce druhé světové války.

Mohlo by vás zajímat:

Volodymyr Zelenskyj | Vladimir Putin | Wagnerova skupina | Jevgenij Prigožin | Válka v Izraeli

Související články

Další články

Nejnovější kauzy