Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Válka na Ukrajině: Holčička (†7) zemřela, když na školku dopadla bomba. Dědeček ji chránil vlastním tělem

Válka na Ukrajině trvá už přes týden.
Zdroj: profimedia
+ Dalších 5 fotografií
Válka na Ukrajině

Během bombových útoků na Ukrajině zemřela teprve sedmiletá dívenka Alisa. Jak informoval zahraniční web Metro, její dědeček se ji snažil zachránit před výbuchem, ale marně. Oba nakonec zemřeli.

Během války na Ukrajině stále přibývá více obětí. Minulý týden ruští vojáci bombardovali malou vesnici Ochtyrka na Ukrajině a zasáhli také školku. V ní se nacházela také Alisa Hlansová, jedna ze šesti dalších lidí, kteří zemřeli.

Manželka ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Olena řekla, že ruští okupanti „vědomě“ zabíjejí děti během invaze do jejich země. Dodala také, že dědeček Alisy byl zabit při stejném útoku, když se svou vnučku snažil chránit vlastním tělem.

Dívenka měla brzy slavit narozeniny

Jak informoval web Metro, Alise chyběly tři měsíce do jejích osmých narozenin. Den po útoku na školku zemřela v nemocnici.

Z Ukrajiny stále prchají tisíce obyvatel, kteří se snaží dostat ze země. Na hranicích s Polskem, Slovenskem a Maďarskem se tvoří dlouhé kolony. Ruští vojáci totiž nebombardují jen vojenské objekty, ale mnoho bomb dopadlo také na státní budovy i obytné domy. Počet obětí tak každým dnem stále stoupá.

Válka na Ukrajině

Válku na Ukrajině rozpoutalo Rusko ve čtvrtek 24. února 2022 v ranních hodinách.

V Rusku se o tomto aktu válečné agrese mluví jako o "speciální vojenské operaci na Ukrajině". Jde o vyvrcholení rusko-ukrajinské krize a zároveň největší konflikt na území Evropy od konce druhé světové války.

Mohlo by vás zajímat:

Volodymyr Zelenskyj | Vladimir Putin | Wagnerova skupina | Jevgenij Prigožin | Válka v Izraeli

Související články

Další články

Nejnovější kauzy