Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

David Beckham ukázal realitu v Charkově: Těhotné ženy rodí v krytech, zdravotnice nespí

David Beckham pomáhá Ukrajině.
Zdroj: Instagram David Beckham, kolas eXtra.cz
+ Další 3 fotografie
Válka na Ukrajině:

Bývalý fotbalista David Beckham (46) svěřil na jeden den svůj Instagram do rukou ukrajinské dětské lékařky Iriny pracující v ostřelovaném Charkově. Právě ta ukázala děsivou realitu, s níž se nyní musí tamní obyvatelé potýkat.

Davidu Beckhamovi nejsou osudy Ukrajinců lhostejné. I z toho důvodu spolupracuje s nadací UNICEF a rozhodl se na jeden den předat své sociální sítě ukrajinské pracovnici. „Předávám sociální sítě Irině, vedoucí regionálního perinatálního centra v Charkově na Ukrajině, kde pomáhá matkám při porodu,“ prozradil Beckham na Instagramu.

Irina pomáhá v ostřelovaném Charkově v dětské nemocnici jakožto dětská anestezioložka a pomocí sociálních sítí chtěla ostatním blíže přiblížit, jak se pracuje v dobách války.

Matky jsou v podzemních krytech

Na videích, která jsou stále dostupná na profilu Davida Beckhama, je možno vidět, do jakých podzemních místností byly matky a těhotné ženy přemístěny, když začalo bombardování. Prostory jsou temné, vlhké a pro budoucí i čerstvé matky rozhodně nepříjemné. Ovšem alespoň se nachází v bezpečí.

Irina ve videích dále prozradila, že nyní pracuje každý den čtyřiadvacet hodin, jelikož v nemocnici zůstává neustále. Přiznala také, že kromě toho, že celé oddělení vede, musí být zároveň dětskou anestezioložkou, pomáhá vykládat potřeby, pracuje v logistice a poskytuje emoční podporu, která je velmi důležitá.

Pomoc prostřednictvím Instagramu

Jelikož Davida Beckhama sleduje na Instagramu více než sedmdesát milionů lidí, rozhodl se právě prostřednictvím této platformy pomoci, protože hrozivá videa mohou doputovat k co nejvíce lidem.

Pokud i vy chcete pomoci Ukrajině, jejich dětem a matkám prostřednictvím UNICEF, můžete na tomto odkazu.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy