Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bývalý přítel Taylor Swift promluvil o svém boji na Ukrajině: Být vojákem se mi líbilo

Taylor Swift: Její bývalý přítel promluvil o svém boji na Ukrajině
Zdroj: Profimedia/Koláž eXtra.cz
+ Další 3 fotografie
zkušenost

Conor Kennedy, který krátce chodil s Taylor Swift, nedávno prozradil detaily z děsivého období svého života, kdy odjel bojovat na Ukrajinu. "Byl jsem ochoten tam i zemřít," uvedl na svém Instagramu s tím, že být vojákem se mu líbilo víc, než čekal, ale zároveň to bylo "strašidelné".

Do války na Ukrajině odjíždí bojovat mnoho lidí ze všech koutů světa. Jedním z nich byl i Conor Kennedy, bývalý přítel zpěvačky Taylor Swift. Conor se se svými zkušenostmi z bojů svěřil sledujícím na svém Instagramu. Jak uvedl web TMZ, stejně jako mnoho dalších ho dojalo to, co se děje na Ukrajině, a chtěl pomoci. Zároveň si uvědomil, že nejlepší způsob, jak to udělat, by bylo jít narukovat.

Byl jsem ochotný tam zemřít

"Jako mnoho lidí jsem byl hluboce dojat tím, co jsem viděl, co se na Ukrajině za poslední rok stalo. Chtěl jsem pomoci. Když jsem se doslechl o ukrajinské Mezinárodní legii, věděl jsem, že ihned jedu, a druhý den jsem šel na ambasádu narukovat. Řekl jsem pouze jediné osobě, kde jsem, a jedné osobě jsem řekl své skutečné jméno. Nechtěl jsem, aby si moje rodina nebo přátelé dělali starosti a také aby se tam ke mně chovali jinak. Když jsem tam šel, neměl jsem žádné předchozí vojenské zkušenosti a nebyl jsem skvělý střelec, ale mohl jsem nosit těžké věci a rychle jsem se učil. Byl jsem ochoten tam i zemřít. Brzy se tedy dohodli, že mě pošlou na severovýchodní frontu," popisuje Kennedy, jak se dostal do válečné oblasti.

"Můj čas na Ukrajině nebyl dlouhý, ale hodně jsem toho viděl a cítil. Být vojákem se mi líbilo víc, než jsem čekal. Je to strašidelné. Ale život je jednoduchý a odměna za nalezení odvahy a konání dobra je značná. Moji přátelé vědí, proč jsem se musel vrátit domů. Vím, že mám štěstí, že jsem se vrátil, ale také bych znovu podstoupil všechna rizika, která jsem na sebe vzal," pokračuje Kennedy, který už je zpátky doma.

Přidejte se, nabádá ostatní

"Tato válka, stejně jako všechny ostatní, je strašná. Lidé, které jsem potkal, byli ti nejstatečnější, jaké jsem kdy poznal. Moji kolegové legionáři – kteří pocházeli z různých zemí, prostředí, ideologií – jsou skutečnými bojovníky za svobodu. Stejně jako občané, které jsem znal, z nichž mnozí ztratili všechno ve svém dlouhém boji proti oligarchii a směrem k demokratickému systému. Vědí, že to není válka mezi rovnými, je to revoluce," nešetří slovy člen slavné rodiny Kennedyů.

Conor, který je vnukem bývalého ministra spravedlnosti USA Roberta F. Kennedyho, si myslí, že válka na Ukrajině bude utvářet osud demokracie v tomto století, a nabádá ostatní, aby ho následovali. "Přidejte se k legii, pomáhejte na hranici nebo pošlete zdravotnický materiál. Každý den tam někdo obětuje vše pro trvalý mír. Nelze po nich chtít, aby jednali sami," dodává.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy