Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

V seriálu Iveta padla poslední klapka. Diváky čeká dramatický souboj o syna Bartošové i bitky Macury s Rychtářem

David Prachař ztvární Josefa Rychtáře.
Zdroj: Se souhlasem TV Nova
+ Dalších 11 fotografií
Dotočeno

Po více než třech letech je dotočena i poslední řada seriálu Iveta, který sleduje profesní i soukromý život jedné z nejznámějších tváří tuzemské pop music. Tvůrčí tým v čele s režisérem a scenáristou Michalem Samirem diváky zavede do období, kdy se život Ivety Bartošové dramaticky změnil. Vyprodané haly a profesní vavříny jsou minulostí. Bartošová navíc vede soudní při o milovaného syna Artura, jak stojí v tiskové zprávě, kterou má eXtra.cz k dispozici. 

„Třetí série je zejména o vztahu Ivety Bartošové se synem. Zaměřujeme se na její snahu poprat se s osudem a boj o vlastní důstojnost. Tato témata jsou v zakončení naší série velmi silná a Mikem Samirem i skvěle napsaná,“ říká kreativní producent Voyo Matěj Podzimek v tiskové zprávě, kterou má eXtra.cz k dispozici.

„Z nějakého důvodu si většina populace vybavuje Ivetu Bartošovou jen přes poslední roky jejího života. My jsme však její osud pojali v širším kontextu a zmapovali všechny tři zásadní dekády. Věřím, že i díky tomu si postupně uvědomujeme, jak významná osoba tuzemské pop music a šoubyznysu to byla, a dochází nám, na co všechno už jsme vlastně zapomněli. Navíc když s někým strávíte tři roky, je to prostě velká věc. I pro Voyo je Iveta přelomová, protože jde o jeden z našich prvních projektů,“ doplnil.

Konec natáčení

Poslední klapka Ivety padla v kulturním centru v Turnově, kde se natáčely scény z jejího svitavského koncertu. „Byl to koncert, který se Ivetě moc povedl. Cítila náběh na svůj comeback, měla narvaný sál a opravdu jí to sedlo,“ říká scenárista a režisér Michal Samir, který prací na sérii strávil sedm let života. „Na začátku jsme byli všichni nadšení, že se to děje, že máme tu příležitost. A najednou je tu už třetí série, která pojednává o naději. Asi to bude znít trochu nadneseně, ale já – stejně jako Iveta – prožívám věci trochu víc, než je možná dobře, a proto jsme se spolu myslím trochu hledali,“ řekl Samir.

„Bylo by jednoduché se v poslední sérii pustit do moralizování, ale právě tomu jsme se chtěli vyhnout. Pro mě je závěr Ivety o boji se závislostmi – ať už na alkoholu, nebo toxických vztazích. A také o strachu říci si o pomoc. Věřím, že vidět někoho, komu se pomoci nedostalo, může fungovat i tak, že my ostatní si o ni už říci zkusíme,“ shrnula producentka a castingová režisérka Maja Hamplová.

Ztvárnění Rychtáře a Macury

Novými herci v poslední řadě Ivety budou mj. David Prachař, který ztvární roli Ivetina manžela Josefa Rychtáře, a Richard Krajčo. Ten má roli Ivetina oddaného fanouška Zdeňka Macury. Role Josefa Rychtáře a Zdeňka Macury byly nesmírně složité v tom, že se dají pojmout jako karikatury, a to je to poslední, co jsem chtěl. S Davidem Prachařem a Richardem Krajčem jsme hledali, kde je hranice. Kde je to, abychom postavu, kterou si lidi pamatují, neimitovali, ale připomněli. A u Davida Prachaře to byla třeba věc hledání měkkého r. V momentě, kdy bychom to udělali tak, že postava Davida Rychtáře jednoduše ráčkuje, tak je to přesně ta karikatura. A ono to tak v reálu ani není. Je to otázka nuancí, detailů a také faktu, že David Prachař a Richard Krajčo jsou skvělí herci,“ říká k tomu Michal Samir.

Richard Krajčo ke svému obsazení říká: „Já jsem si to všechno pročetl, prošel jsem si Macurovy aféry a přístup k celé té situaci a tomu, co se tehdy dělo, a uchopil jsem to tak nějak po svém. Možná, že jsem Samira trochu překvapil, protože když jsme točili první scénu, on je v tom takový svobodný, tak mi řekl, že ‚my na začátku nezkoušíme, pusť to tam a uvidíme‘. A já jsem to tam ‚pustil‘, na což mi odvětil, že je to trochu jiné, než si představoval, ale vlastně že se mu to líbí. Moc jsem se těšil na natáčení s Davidem Prachařem, známe se už z Národního divadla z Richarda III.“

V minisérii se dále objeví Filip Rajmont jako někdejší král bulvárních médií Pavel Novotný se svou podřízenou novinářkou a také Ivetinou kamarádkou Gabi v podání Zuzany Zlatohlávkové. Jana Stryková ztvární Gabininu zásadní konkurenci, bulvární novinářku Simonu. V roli Ivetiny maminky Svatavy Bartošové se vrátí Alena Mihulová.

Seriál Iveta bude opět vysílat stanice Voyo.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy