Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Týdenní předpověď: Sníh nás jen tak neopustí, teploty se budou válet u nuly

Ilustrační foto.
Zdroj: Profimedia
předpověď počasí

Na přelomu listopadu a prosince nás žádné výrazné změny počasí nečekají. Sněžení a teploty kolem nuly budou pokračovat, v nižších polohách budou srážky smíšené. Sluneční paprsky tak příliš neuvidíme, hlásí ČHMÚ.

V pondělí bude podle ČHMÚ oblačno až zataženo a místy sněhové přeháňky nebo občasné sněžení, na horách četnější. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -4 °C. V noci a ráno se lokálně může tvořit náledí.

V úterý bude zataženo až oblačno a místy sněhové přeháňky, postupně od západu sněžení, přecházející v polohách pod 600 m v déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. V noci lokálně tvorba náledí a zmrazků, přes den od vyšších poloh tvorba sněhových jazyků.

Ve středu bude převážně zataženo a na většině území občasný déšť nebo přeháňky. V noci nad 600 m, během dne postupně nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. V polohách nad 1000 m, od severozápadu už nad 400 m, srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jihozápadní až západní, večer severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

V pátek bude oblačno až polojasno a ojediněle na horách místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při velké oblačnosti -1 až +2 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C.

Předpověď na víkend

O víkendu bude oblačno až zataženo, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, v nižších a středních polohách přechodně srážky dešťové. Nejnižší noční teploty 0 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +5 °C.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy