Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tvrdá reakce Makarenko na rasistický útok na Miss World Pyszko: Soutěž krásy není politická záležitost, vzkázala

Taťána Makarenko se zastala Miss World Krystyny Pyszko: Soutěž krásy není politická záležitost, vzkázala
Zdroj: koláž eXtra.cz/ Profimedia/Tomáš Martínek
+ Dalších 13 fotografií
vyjádření

V soutěži Miss World podruhé v historii zvítězila Češka. Korunka nejkrásnější ženy světa nyní zdobí blond hlavičku třinecké rodačky Krystyny Pyszko. Její úspěch ale bohužel také vyvolal na sociálních sítích spoustu negativních a rasistických reakcí. K těm se pro eXtra.cz vyjádřila i sama prezidentka soutěže Miss Czech Republic Taťána Makarenko.

Žádná diskriminace

Útoky na vítězku Miss World Krystynu Pyszko, které se po jejím triumfu objevily na sociálních sítích a jež zpochybňují její triumf nad kráskami tmavé pleti, se samozřejmě dotkly i prezidentky české soutěže krásy Taťány Makarenko. "Co na to říct? Já si myslím, že všichni, kteří se podívali alespoň na nějaké zběžné informace o finále Miss World 2024 v Indii, tak viděli, že v top čtyři byly dvě ženy tmavé pleti a dvě ženy bílé pleti, takže to bylo fifty fifty," řekla eXtra.cz Makarenko s tím, že kromě Pyszko z České republiky a další dívky z Libanonu bojovaly o korunku modelky z Botswany, Trinidadu a Tobaga.

Podle Taťány Makarenko je soutěž Miss World ta poslední, kde by docházelo k jakékoli diskriminaci žen podle barvy pleti. "Myslím si, že je úplně fér, když v top čtyři byly dvě ženy tmavé pleti a dvě dívky bílé pleti, takže opravdu necítím jakoukoli diskriminaci finalistek z Afriky," uvedla kráska.


Soutěž není politická

Taťána navíc vyzvala všechny hatery, aby se pořádně podívali na finále Miss World, a dodala, že rozhodně nepatří k těm, kteří by museli kvůli výhře Češky kohokoli podplácet. "Já jsem sama šťastná za to, že to není politická záležitost, a za to, že si všimli, že tu soutěž krásy u nás děláme dobře, že je Krystyna dobrá kandidátka a že se to povedlo," vysvětlila Makarenko, která je na takový úspěch velmi hrdá.

Doporučené video: Rozhovor s Taťánou Makarenko nejen o Miss Czech Republic.


Část lidí byla velmi pohoršena, že se vítězkou stala právě Krystyna a ne některá z Afričanek. "Miss Česká republika je krásná, nepochybně. Mohla by být dvojčetem loňské vítězky, ale i ona hluboko uvnitř ví, že ta koruna měla jít do Botswany. Věřím, že je nejvyšší čas, aby se africké/černé země stáhly z této šarády. Rok co rok posíláme to nejlepší, a i když je jasné, že by měly vyhrát, jsou upozaďovány," zněl například jeden z komentářů na Instagramu na oficiálním profilu prestižního světového klání.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy