Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tragédie v pohádce Čertí brko: Jeden z hlavních hrdinů před premiérou zemřel

Jan Cina po boku Judit Bárdos.
Zdroj: Punk Film / Marek Novotný
+ Dalších 5 fotografií
Zajímavosti

Pohádka Čertí brko už od roku 2018 dělá radost divákům. Když šla poprvé do kin, sklidila vcelku pozitivní reakce. Diváci si chválili nejen hezký příběh, ale také příjemné obsazení. Na portálu ČSFD získala 60 procent, režie se zhostil Marek Najbrt. Zajímavosti o této pohádce vás možná překvapí. 

Režisér pohádky Čertí brko si zvolil podle diváků velmi příjemné herce. Hlavní role se zhostili Jan Cina jako Bonifác a Judit Bárdos jako Markétka. Dvojici doplnil Ondřej Vetchý, který si zahrál Lucifera.

"Judit Bárdos byla po čertech nebezpečná nehříšnice, z níž by jeden mohl dostat nejen poezii. Super byl i mladý Cina, který se opravdu na slunce dere celkem svižně a přeji mu to, protože umí. Lucifera se zhostil Ondřej Vetchý a byl také super," napsal například jeden potěšený divák na portálu ČSFD. Do Judit se platonicky zamiloval i Jan Cina, jak sám přiznal.

Zamilovaný Cina

"Je to už dávno, ale vzpomínám moc rád. Bylo to zábavné a zároveň náročné, točili jsme na Slovensku, točili jsme v Čechách. Potkal jsem se s Ondřejem Vetchým a s Judit Bárdos, do které jsem platonicky zamilovaný, což je asi snadno pochopitelné. Bylo to krásné," prozradil Cina v pořadu Sama doma.

Věděli jste, že:

1 Judit Bárdos měla během natáčení k dispozici jazykovou koučku Janu Postlerovou, která jí pomáhala s češtinou? Další zajímavosti uvádí portál ČSFD.

2 Režisér Najbrt obsadil Ondřeje Vetchého do role Lucifera s odůvodněním, že potřeboval někoho s přirozenou autoritou. Kdo vypadá jako čert, ale zvládne přesvědčivě autoritativní roli jako šéf pekla. Ten se do čertovské role vrátil po více než třiceti letech od vzniku legendárního filmu S čerty nejsou žerty (1984).

3 Marián Geišberg (hostinský, otec Markéty – Judit Bárdos) krátce před premiérou pohádky zemřel.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy