Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Krutý osud Pyšné princezny: Manželství jí ztroskotalo a dcera se upila k smrti

Alena Vránová z Pyšné princezny: Dcera se upila k smrti
Zdroj: Profimedia/Československý státní film/koláž eXtra.cz
+ Dalších 7 fotografií
PYŠNÁ PRINCEZNA

Herečka Alena Vránová, která letos oslaví kulaté 90. narozeniny, se proslavila coby Krasomila v pohádce Pyšná princezna (dnes v 17:55 na Nově). Při své osudové roli se zamilovala do hereckého kolegy Vladimíra Ráže, ovšem vše dopadlo jinak, než si malovala. Jejich manželství skončilo rozvodem a špatně dopadla i jejich dcera Markéta, která podle portálu zeny.iprima.cz propadla alkoholu, skončila na ulici a zemřela na Vánoce roku 2013.

Herečka Alena Vránová jako malá snila o profesi učitelky. Časem ale zjistila, že pro ni bude lepší herectví. Zpívala v Dismanově rozhlasovém souboru, vystudovala DAMU, hrála v Benešovském divadle i v Divadle ABC, kde po jeho připojení k Městským divadlům pražským setrvala dlouhá tři desetiletí.

Alena Vránová jako Krasomila v Pyšné princezně

Alena Vránová se proslavila hlavně rolí princezny Krasomily v oblíbené pohádce Pyšná princezna. Škatulky princezny se za celý život už nezbavila, a to i přesto, že si zahrála mnoho dalších rolí.

V Pyšné princezně hrál krále Miroslava Vladimír Ráž, do kterého se Vránová zamilovala, i když byla vdaná za Pavla Kohouta. Vzplanutí bylo vzájemné, takže zamilované pohledy v pohádce nejsou vůbec hrané.

Ráž byl v té době také ženatý - s Alexandrou Myškovou. Oba představitelé titulních rolí se ale rozvedli a uzavřeli manželství spolu. Narodila se jim dcera Markéta. Pohádkový zázrak se ale nekonal. Místo procházky růžovou zahradou bylo jejich manželství plné nevěr.

„Tátu chtěla každá a on kolikrát neodolal. Měl různý avantýry, milenky a snad i nějaký vážnější vztah s nějakou baletkou. Mámu to pochopitelně štvalo,“ prozradila kdysi pro blesk.cz dcera Markéta a dodala, že tak nebylo divu, že i máma si pak našla milence.

Manželství Vránové s Rážem skončilo rozvodem, když bylo Markétě osmnáct. I ona se vdala, z jejího muže se ale podle portálu ahaonline.cz vyklubal narkoman.

Dcera Aleny Vránové zemřela

Markéta byla doktorkou filozofie, ovládala čtyři světové jazyky, po revoluci založila cestovní kancelář a procestovala celý svět. Její kariéra však brzy skončila. Jak píše portál zeny.iprima.cz, dcera Vránové propadla alkoholu a skončila jako bezdomovkyně.

Markéta navíc prodělala mozkovou mrtvici a zabrat dostaly i její ledviny a játra. Vránová dokonce dceři chtěla darovat svůj orgán, aby ji zachránila. Podmínkou ale byla její abstinence. Dcera ji však odmítla a dál pokračovala ve svých zajetých kolejích. Žila na ulici, kde na Štědrý den roku 2013 zemřela. Bylo jí 55 let.

Od té doby herečka na Vánoce zanevřela a každý rok si jimi připomíná bolestivou vzpomínku na svou dceru, které nedokázala pomoci.

Další role Aleny Vránové

Alena Vránová, která ztvárnila i princeznu Dišperandu v oblíbené pohádce Hrátky s čertem, vynikala i v jiných filmových žánrech. Zahrála si v desítkách snímků a seriálů, například Ztracenci, Trapasy, Já už budu hodný, dědečku, Díky za každé nové ráno, Vratné lahve, Ulice či Specialisté. Herečce nedělá problém žádná role a dokáže se skvěle vcítit do každé postavy a herecké šance, kterou dostane.


Ornella vzdala snahy o usmíření s matkou. Už mě to obtěžuje, říká a přiznala, že dvě z jejích dětí babičku nikdy nepoznaly

Související články

Další články

Nejnovější kauzy