Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tragédie Ester Janečkové (50): Hvězda Pošty pro tebe přišla o mámu, bratra i synovce

Ester Janečková: Potkalo ji hned několik neštěstí za sebou
Zdroj: herminapress
+ Další 4 fotografie
VÝROČÍ NAROZENÍ

Populární moderátorka Ester Janečková slaví padesátiny. Proslavily ji pořady Pošta pro tebe nebo Sama doma. Každý ji zná jako usměvavou moderátorku, i ona si ale prošla řadou složitých životních situací. Mámu jí vzal covid, synovce zase sebevražda, kterou spáchal. Jak se poté Janečková svěřila pro iDNES, obrovsky ji to zasáhlo.

Oblíbená moderátorka Ester Janečková před lety pracovala půl roku v zahraničí jako au-pair. Poté, co se vrátila domů, začala spolupracovat s Českým rozhlasem a později i v České televizi.

Moderátorka Ester Janečková

Během studia na DAMU hostovala v Divadle Na zábradlí, stala se členkou Divadla Miriam a několik let se věnovala i úpravám dialogů českého znění televizních seriálů a filmů. V roce 2005 se pak stala moderátorkou pořadů Pošta pro tebe a Sama doma na České televizi.

Ester Janečková je také autorkou knihy Pošta pro tebe – Příběhy, které vás pohladí po duši. Moderátorku Pošty pro tebe si dokonce zahrála i v komediálním seriálu Most!.

Ester Janečková přišla o mámu

Pochází z umělecké rodiny - její maminkou byla česká literární historička Marie Rút Křížková a otec divadelní dramaturg Ota Ornest. Z tátovy strany získala i nevlastního bratra a herce Jiřího Ornesta, který však v roce 2017 podlehl zákeřné rakovině.

Ester Janečková přišla taky o mámu, což ji velmi zasáhlo. „Přestože byla moje maminka ve věku osmdesát čtyři let, kdy si už přála umřít, tak mi tak nějak chybí. Jsem tím sama zaskočena, jak moc mi máma chybí. Je to zvláštní prázdno. Ten stav být dítětem je unikátní," svěřila se v podcastu na Dvojce Českého rozhlasu.

„Já jsem den po smrti mámy onemocněla covidem, protože maminka umírala na covid a já jsem s ní byla velmi intenzivně, a tím pádem bylo jasné, že se nakazím. A asi jak jsem byla ve špatném psychickém rozpoložení, tak mi vlastně po tom covidu začaly blbé psychické stavy, měla jsem panické ataky a úzkosti," svěřila se Ester.

Synovec Ester Janečkové spáchal sebevraždu

Těžké chvíle si prožila i tehdy, když zemřel její čtrnáctiletý synovec Filip, který spáchal sebevraždu. „Neumím si představit nic horšího. Pro mě to nebyl syn, byl to synovec, ale ta bolest byla naprosto příšerná,“ uvedla pro web iDNES.

„Doufali jsme, že nám čas pomůže, protože první týdny a měsíce po jeho smrti to byla až fyzická bolest. Samozřejmě nejhorší to bylo pro rodiče, ale tím, jak obě naše rodiny žijí hodně pohromadě, jeden můj syn je stejně starý jako Filip, druhý o něco starší, tak nás to všechny obrovsky zasáhlo. Filip nám bude vždycky chybět a nikdy už se nebudeme cítit kompletní. Mrzí mě, že jsme tomu nedokázali zabránit, že jsme netušili, co se s ním děje,“ pokračovala moderátorka.

Filip si svou smrt naplánoval a každému z rodiny před svým odchodem napsal dopis s určitým přáním. Tetu Ester poprosil, aby začala veřejně mluvit o problémech homosexuálů. Ta si přání vzala k srdci a stála u zrodu poradny S barvou ven, která je určena pro všechny, kteří mají nějaké problémy, ať už jsou to gayové, lesby, nebo transgender osoby. „Filipovi sice už nepomůžeme, nedokázali jsme zabránit jeho smrti, ale jiným snad ano,“ věří oblíbená moderátorka, která je šťastná po boku svého manžela, chirurga Zdeňka Janečka, se kterým se seznámila během studií. Společně mají tři děti – Krištofa, Cyrila a Sáru.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy