Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Top momenty z volebních štábů: ANO nezapomnělo na koblihy, Schwarzenberg v obležení

Volby do Poslanecké sněmovny 2021.
Zdroj: Profimedia, koláž eXtra.cz
+ Dalších 11 fotografií
Volby 2021

Sobotní odpoledne bylo pro celou Českou republiku velmi napínavé. Nakonec však vyhrála koalice SPOLU, přičemž ANO se umístilo na druhém místě. Třetí místo obsadili Piráti a STAN. My vám nyní přinášíme ty nejlepší momenty z volebních štábů, na které se můžete podívat v galerii.

Koalice SPOLU zvítězila ve volbách do Poslanecké sněmovny. Druhé místo obsadilo hnutí ANO, třetí Piráti a STAN a čtvrté místo SPD. Sčítání bylo velmi napínavé, protože až do posledních chvil vedlo hnutí ANO. Tradiční levice v podobě ČSSD a KSČM poslance ve Sněmovně mít nebudou.

SPOLU oslavovalo, ANO neskrývalo zklamání

Ve štábu koalice SPOLU se hlasitě oslavovalo a skandovalo již delší dobu. Poté, co přešla koalice do vedení, oslavy ještě zesílily. Naproti tomu štáb ANO zažíval zklamání. „Nechme opadnout emoce, nedělejme žádná unáhlená rozhodnutí. Uvidí se ještě, jak dopadnou vyjednávací týmy,” uvedla ministryně financí Alena Schillerová.

Šéf ČSSD Jan Hamáček během odpoledne uvedl, že končí v čele této strany. Ta totiž nepřekročila potřebných pět procent a stejně jako KSČM, se nedostala do Sněmovny.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy