Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tomáš Souček to znovu dokázal. Suverénně dobyl anketu Fotbalista roku potřetí v řadě

Fotbalista roku: Tomáš Souček si potřetí došel pro vítězství
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 8 fotografií
televize

Jako každý rok se uskutečnila oblíbená anketa Fotbalista roku. Vyhlášení cen, které se konalo v Clarion hotelu v Praze, moderoval Libor Bouček. Kromě vítěze v anketě Talent roku nebo Trenér roku byla vyhlášena také nejdůležitější kategorie, a to Fotbalista roku 2023. První místo nakonec získal již potřetí v řadě Tomáš Souček z anglického klubu West Ham United. 


Ačkoli byla konkurence v této anketě v roce 2023 vskutku obrovská, ocenění si nakonec odnesl Tomáš Souček z West Ham United. Je to pro něj neuvěřitelné třetí vítězství v řadě. "Chtěl bych poděkovat všem, kdo se stal součástí tohoto úspěchu. Moje rodina, rodiče, žena, moje dvě holčičky a samozřejmě trenéři. Někdy to bylo negativní, jindy zase pozitivní, ale mám to rád," poděkoval všem.


Na druhém místě se umístil Ladislav Krejčí z AC Sparta Praha. Cenu si převzal z rukou Milana Baroše. Bronzovou medaili získal Vladimír Coufal z West Ham United FC. Tomu předal ocenění Marek Jankulovski, který se přiznal, že největší radost mu v současné době dělá jeho sedmiměsíční vnučka.

Ocenění trenéra roku přišel vyhlásit bývalý český fotbalový záložník Vladimír Šmicer. Cenu si nakonec odnesl Jindřich Trpišovský, který od roku 2017 působí v SK Slavia Praha. "Já bych chtěl krátce poděkovat všem hráčům, díky nimž mohu tuto cenu přebrat. Děkuji celé Slavii a rodině, která mi vytváří to zázemí tu práci dělat. Je to hodně náročná práce. Rodina okolo mě odnáší ty nepěkné chvíle," poděkoval ve svém projevu.

Petr Čech zavzpomínal na staré časy

Vyhlášena byla i fotbalistka roku, které předal cenu legendární Petr Čech. Fotbalistkou roku se stala Klára Cahynová. Čech při této příležitosti zavzpomínal na dobu své největší slávy. "Vždycky to pro mě byla čest reprezentovat. Měli jsme vždycky skvělou partu a byla tam vynikající atmosféra. Stát na tom hřišti bylo krásné, vždycky, když tam zněla ta hymna, bylo to krásné. I ten můj počet odehraných zápasů naznačuje, že jsem nechtěl nikde moc chybět, a asi i proto jsem získal tolik ocenění," pronesl.


Do síně slávy bude nově uveden někdejší obránce Miroslav Kadlec. "Jak už bylo zmíněno, je to pro mě velká čest. Když jsem slyšel ta jména a tu sestavu, do které jsem vstoupil, tak si toho moc vážím. Myslím si, že jsme vždycky byli jako čeští fotbalisté hodně šikovní, možná i trochu vychcaní. To se trénovalo po večerech, když nebyl blesk," pobavil publikum.

Talentem roku se pak stal Martin Vitík z AC Sparta. "Stále se snažím makat, jak nejlépe můžu. Chci, abych byl co nejlepší na tom hřišti," popsal. Na otázku Libora Boučka, zda s ním může Sparta počítat i do budoucna, odpověděl poměrně vyhýbavě. "To byla teda diplomatická odpověď," rýpnul si do něj moderátor.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy