Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tomáš Klus o ztrátě milované kamarádky: Byla součástí naší kapely, všechny nás to zdrtilo, říká

+ Dalších 7 fotografií

Tomáš Klus (36) se rozpovídal o své roli ve filmu i o osobních pocitech po smrti milované kamarádky. V rozhovoru pro eXtra.cz prozradil, jak se cítil při natáčení a jak by bylo možné pomoci lidem, kteří trpí vážným onemocněním, tzv. nemocí motýlích křídel. 

Zpěvák a herec Tomáš Klus (36) s manželkou a dcerou přišel na premiéru filmu Přání k narozeninám, ve kterém ztvárnil jednu z hlavních postav. Lidé ho uvidí v roli Lukáše, sám ale víc prozrazovat nechtěl. "Nemohu moc prozrazovat, co jsem tam přesně dělal, protože to je součást zápletky, kvůli které by lidé měli přijit na film. Ale taková message pro mě díky roli byla, že není dobré mít tajemství. Když máte tajemství, máte prekérky," prozradil tajemně.

​Komedie se natáčela během období covidu a se spoustou známých tváří. Klus měl po boku například Evu Holubovou, Igora Ozoroviče, Veroniku Khek Kubařovou, Matěje Hádka, Simonu Babčákovou a další. "Byla tam parta skvělých lidí a každý z nich má svůj specifický a obří smysl pro humor. Natáčení byla fantazie," řekl Tomáš pro eXtra.cz s tím, že celé natáčení probíhalo ve vynikající náladě a občas bylo těžké herce na place usměrnit.

Úvodní píseň k filmu Přání k narozeninám

Tomáš Klus u filmu uplatnil nejen herecký výkon, ale také skladatelský a textařský talent. Úvodní píseň s názvem Štěstí je právě jeho dílem. Při dotazu, jak tato píseň vznikala, se skladatel zhostil role vtipálka a vysvětlil nám svou tzv. teorii propisky. "Ke skládání textu použiji papír a tužku. Třením inkoustového vršku vypouštíte inkoust na papír, který nechává stopy. Z těchto tvarů vytvořím písmena," prozradil a poté dodal, že píseň vznikla, když si brnkal při natáčení na ukulele. "Já jsem si tak pohrával a vymyslel jsem melodii, která se zalíbila režisérce Martě Ferencové a producentovi Adamovi Dvořákovi. Oni mi řekli: udělej z toho písničku," objasnil.

Smrt kamarádky ho zdrtila

Nedávno zpěváka a jeho blízké zasáhla obrovská tragédie v podobě smrti milované kamarádky. "Naše Péťa měla nejtěžší formu nemoci motýlích křídel." ​Lidé již na sociálních sítích mohli vidět příspěvek, ve kterém Tomáš sdělil, jak pro něj byla Péťa důležitá. "Nikdy na Tebe nezapomenu, protože jsi mě naučila, lépe než učené knihy a všechno to splašené snažení o probuzení ducha, že život se děje teď a každý okamžik s Tebou byl prodchnutý vzácností a úctou," vzkázal jí na Instagramu už do nebe.O lidi, kteří trpí touto nemocí, se pomáhá starat organizace Debra. "Debra je plná skvělých lidí a její ambasadorkou je fantastická Jitka Čvančarová. Poznal jsem spoustu klientů Debry a všichni to byli úžasní lidé. Mezi nimi byla jedna velmi jasná hvězda, a to naše Péťa, která nás našla před jedenácti lety. Tehdy za námi přišla do backstage na koncert a stala se nedílnou součástí naší kapely," vzpomínal na svou dobrou kamarádku.

"Byla to jediná holka, která měla přístup na naše mejdany, protože každá kapela má svůj vlastní smysl pro humor. Byla součást naší mozaiky, a i když jsme věděli, že její tělo není v dobrém stavu, velmi nás vždy překvapila její duše." Kamkoli prý Péťa přišla, tam bylo tolik radosti a života. "Nenapadlo nás, že by odešla dřív než my, a hodně nás to zasáhlo, protože byla moc dobrý člověk," dodal.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy