Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Těžký osud herce Petra Štěpánka. Přišel o všechny tři sourozence, jeden z nich spáchal sebevraždu

Herec Petr Štěpánek přišel o všechny své sourozence, jeden z nich spáchal sebevraždu
Zdroj: profimedia.cz
+ Další 4 fotografie
NAROZENINY

Oblíbený český herec Petr Štěpánek dnes slaví 75. narozeniny. Už několik let tvoří spokojený pár s herečkou Zlatou Adamovskou. O další blízké osoby už ale přišel. Zemřeli mu totiž všichni tři sourozenci. Jeden z nich dokonce spáchal sebevraždu. A jak poté Štěpánek řekl pro web Prima Ženy, nic takového rozhodně nečekal.

Herec Petr Štěpánek vystudoval gymnázium, jeho spolužákem byl i Jaromír Hanzlík. Pak pokračoval na pražské DAMU, během studia hostoval i v Divadle Na zábradlí nebo v Národním divadle, kam na začátku sedmdesátých let nastoupil ke stálému angažmá.

Sourozenci Petra Štěpánka

Ve filmu se objevil už v roce 1967 v Údolí včel. A pak se jeho herecká kariéra rozjela naplno. Zahrál si Jiříka v pohádce Zlatovláska, doktora Valšíka v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 či Pavla Daneše v seriálu Třicet případů majora Zemana.

Štěpánek, jehož otcem byl neméně slavný herec Zdeněk Štěpánek, představitel například Jana Husa a Jana Žižky v legendárních filmech, pocházel ze čtyř dětí. Na světě už ale zůstal sám, kromě rodičů totiž zemřeli i všichni jeho sourozenci.

Bratr Petra Štěpánka spáchal sebevraždu

Těžký osud měl jeho bratr Martin Štěpánek, který od umění přešel k politice a dotáhl to až na ministra kultury. Několik let bojoval s rakovinou a strach z pomalého umírání a bezmoci ho asi nakonec dohnaly k sebevraždě. Svůj život ukončil v roce 2010.

„Bratrova smrt mě velmi překvapila, jsem z toho v šoku. Nedokážu pochopit, proč se to stalo, i když zdravotně si prodělal své. Ale od něho bych takové řešení nepředpokládal,“ citoval Štěpánkova slova krátce po tragédii web Prima Ženy.

Zároveň se ale herec trápí tím, že se už nikdy nedozví, proč jeho bratr ukončil svůj život zrovna tímto způsobem.

Zemřela Jana Štěpánková

V roce 2018 zemřela nejstarší ze sourozenců Jana Štěpánková, rovněž oblíbená herečka. Dlouho bojovala se zápalem plic, kterému nakonec podlehla. Známá byla jako doktorka Králová ze seriálu Nemocnice na kraji města nebo Helga z filmu Účastníci zájezdu.

Na začátku letošního roku přišel Štěpánek i o posledního sourozence, kterým byla jeho sestra Kristina Taberyová. Ta byla známou režisérkou, dlouhá léta ovšem opakovaně bojovala s rakovinou.

Petr Štěpánek a Zlata Adamovská

Jedinou oporou pro Petra Štěpánka zůstala manželka Zlata Adamovská, kterou si v roce 2013 vzal. Oba přitom za sebou měli dvě nepovedená manželství. Štěpánek byl ženatý s herečkou Reginou Rázlovou a s režisérkou Vlastou Janečkovou. Štěstí ale našel až u Adamovské, které svou lásku neustále dokazuje.

„Se svým současným mužem jsem po letech objevila kouzlo ženství. Muži se mi dvořili vždycky, o nápadníky jsem nikdy neměla nouzi, ale když vám manžel pomůže do kabátu i doma v předsíni a přinese vám kytku, přestože nemáte svátek ani narozeniny, jsem z toho paf i po těch letech, co jsme spolu," prozradila Adamovská pro web Marianne.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy