Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tereza Pergnerová nebyla první. Jak Kraus ve své show ztrapnil i čtrnáctiletého chlapce

Jan Kraus měl podle diváků v minulosti ve své show ztrapnit teprve čtrnáctiletého chlapce.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Herminapress/Se souhlasem TV Prima
+ Další 4 fotografie
Show Jana Krause

Nepovedený rozhovor, který Jan Kraus vedl s Terezou Pergnerovou, nebyl rozhodně ojedinělým případem. Podobným stylem totiž herec v minulosti zpovídal mnoho ze svých hostů a také byl za to nejednou kritizován. Nechvalně dopadlo i jeho pozvání nejmladšího držitele Českého lva Jana Františka Uhera, kterému v té době bylo pouhých čtrnáct let. Divákům se tehdy nelíbilo, že hocha Kraus zesměšnil před celým národem. 

Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, Tereza Pergnerová se přesto rozhodla dát Janu Krausovi šanci a přijala jeho pozvání do jeho show. Ačkoli na svém Instagramu jeho způsob vedení rozhovoru komentuje velmi smířlivě, její fanoušci, kterým se nelíbilo, že probíral především její drogovou minulost a dokonce se ji zeptal, zda s sebou nemá drogy, jí kladou na srdce, aby si to příště rozmyslela. Vadí jim totiž, že se Kraus ani nepokoušel předstírat, že ho zajímá, čemu se dnes Pergnerová věnuje.

Kraus ztrapnil čtrnáctiletého chlapce

Podobně před několika lety dopadl i rozhovor s nejmladším držitelem Českého lva Janem Františkem Uherem. Ten sice nejdřív dostal prostor vyjádřit se ke svému úspěchu, pak se ale Kraus zasekl u toho, že pochází z Křenovic. Herectví tak šlo stranou a dlouhých deset minut s nadějným hercem probíral hromadnou dopravu v obci. A právě za to ho tehdy diváci nemilosrdně kritizovali.

„Chudák kluk. Čekala jsem, že bude klást otázky na jeho osobu, koníčky, co dělá ve volném čase, atd. Ale on se ho proboha ptá celou dobu, jak u nich ve vsi jezdí vlaky a jak se jmenují autobusové zastávky. U Brožové zase narážel na rozchod a vysmíval se jí, evidentně jí to bylo nepříjemné. Dnes otřesný, otřesný díl," zněl jeden z komentářů na facebookové stránce Show Jana Krause, ze kterého je zřejmé, že byl herec v ten den v ráži.

Kraus pod palbou kritiky

A nebyl jediný. „Je nutné dělat z toho chlapce takového blba? Jen proto, aby pan Kraus ukázal, jací jsou Moraváci blbci? Je to fakt pro někoho zábava dělat z druhého idiota? Jen se kluk poctivě snažil s upřímností odpovídat na pokládané otázky. Určitě by ho nenapadlo, z úcty ke známé osobě, že si z něj ten ubožák Kraus jen dělá blázny. Za mě dneska humus, nadskakovala jsem vzteky!" nešetřila moderátora další divačka.

Objevily se dokonce názory, že Kraus svou show hodně zbulvarizoval, přestože sám tento styl médií kritizuje. Mnoho lidí mu pak vyčítalo, že si dělal legraci z teprve čtrnáctiletého hocha, a mockrát se opakovalo slovo “trapnost”.

Neužila se ptal hlavně na vlasy

Nutno ale říci, že pokud jde o zasekávání se u jednoho tématu, v tom je Jan Kraus přeborníkem. To na vlastní kůži před několika týdny poznal i herec Václav Neužil, který do červeného gauče usedl snad týden před Pergnerovou. Ačkoli se zpočátku zdálo, že se dozvíme něco o pracovních aktivitách představitele Emila Zátopka v úspěšném filmu Zátopek, rozhovor se po chvilce stočil k jeho vlasům, což bylo Neužilovi příjemné asi jen první tři minuty. Pak začal svému hostiteli neúspěšně naznačovat, že by rád řešil i něco jiného než jen svůj účes.

“Snad se nezasekneme na mých vlasech. Ty vlasy jsou můj mindrák. To je pro mě takové trauma,” přiznal Neužil. Nebylo mu to ale nic platné. Kraus byl zaseknutý do svého cíle a nic jiného neřešil. Také jsme se z rozhovoru, stejně jako v případě Terezy Pergnerové, příliš nedozvěděli. Celý záznam je již k dispozici na YouTube.

Abychom Krause ale jen nekritiizovali, rozhovor třeba s Barborou Špotákovou byl balzámem na duši. Z Krause bylo ale cítit, že má z nejúspěšnější české oštěpařky v historii tohoto sportu velký respekt a nedovolí si k ní to samé jako k jiným hostům. Jenom škoda, že takové postavení v jeho show nemají všichni účinkující, které si pozve.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy