Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tajný pohřeb Tomáše Kolomazníka: Splnilo se mu poslední přání

Tomáš Kolomazník si nepřál žádnou tryznu.
Zdroj: archiv Západočeského divadla Cheb
pohřeb

Ve čtvrtek proběhlo v tichosti poslední rozloučení s hercem Tomášem Kolomazníkem (†44), který je známý z filmu Pohádkář nebo seriálu Rapl.  O jeho úmrtí informovalo Západočeské divadlo Cheb na svých facebookových stránkách.

Zpráva o úmrtí oblíbeného českého divadelního a seriálového herce Tomáše Kolomazníka zasáhla celý filmový průmysl. Nejslavnější Cyrano zemřel po téměř šestiletém boji s těžkou nemocí v noci z neděle na pondělí 13. prosince ve věku pouhých čtyřiačtyřiceti let. "Pohřeb proběhl ve čtvrtek 16. prosince pouze v kruhu rodinném, což bylo jeho přáním," řekla pro eXtra.cz Eliška Huber Malíková, PR Západočeského divadla Cheb. Tomáš byl milovníkem přírody a všeho přirozeného, a proto si nepřál žádné formality a tryzny.

Poslední vzpomínka na Kolomazníka

Ti, kteří by se chtěli rozloučit s hercem z Pohádkáře, mají možnost tuto neděli. "V neděli 19. prosince se v 15 hodin společně sejdeme v hledišti chebského divadla a zavzpomínáme na našeho kolegu, přítele a skvělého herce Tomáše Kolomazníka. V neděli tedy přijďte - prosím bez kravat, černých obleků a závojů - poslechnout si oblíbenou Tomášovu muziku a připomenout si jeho nejlepší herecké výkony. Na památku milého přítele a dobrého člověka si pak můžeme společně připít pod širým nebem v Grill & Baru Pod Falcí," píše se na facebookových stránkách divadla Cheb.

Oblíbený kolega a kamarád

"V chebském angažmá strávil pět let od roku 2010 do roku 2015, poté byl ze zdravotních důvodů nucen soubor opustit, ale i pak zde působil jako host. Vzpomínat budeme na jeho Moyzese Shapiru, Pierra Garrauda, krále Derama, Uliho, Richarda Hannayho, Demetria, Veršinina, ale především na neodolatelného Cyrana z Bergeraku. Na chebském jevišti stál naposledy letos v říjnu jako Kleant v Tartuffovi. Bude nám všem chybět nejen jako skvělý herec, ale především jako oblíbený kolega a kamarád," uvedlo na Facebooku Západočeské divadlo v Chebu.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy