Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tajná vila Andreje Babiše: Takhle vypadá skvost Château Bigaud za miliony korun

Château Bigaud: Takhle vypadá luxusní sídlo Andreje Babiše
Zdroj: Profimedia/Google Maps, koláž eXtra.cz
+ Dalších 9 fotografií
majetek

Kauza Pandora Papers, do které je mimo jiné namočený i premiér Andrej Babiš, cloumá světem. Podle informací serveru investigace.cz si předseda vlády přes své offshory poslal téměř 400 milionů korun a koupil si nemovitosti na francouzské Riviéře včetně zámečku Bigaud.

Několik stovek investigativních novinářů po celém světě odhalilo finanční tajemství 35 současných a bývalých světových lídrů, 330 politiků a veřejných činitelů i světových celebrit. Kauza Pandora Papers, která se shodou okolností objevila jen několik dní před volbami v Česku, rozkryla podezřelé aktivity mnoha významných osobností. Ty si měly pomocí offshorových firem pořizovat majetky v zahraničí, v některých případech kvůli krácení daní.

Pandora Papers a Andrej Babiš

Nechyběl mezi nimi ani český premiér Andrej Babiš, který si měl přes offshore společnosti přesunout 15 milionů eur (381 milionů korun) ze své společnosti do druhé. Následně peníze využil na nákup více než šestnácti luxusních nemovitostí ve Francii včetně zmíněného zámečku Château Bigaud s pozemky o rozloze 9,4 hektarovu nedaleko od Cannes.

Château Bigaud má čtyři ložnice s dvěma šatnami a dvěma koupelnami. V podzemí je kulečníkový sál, kino, tělocvična se sprchou, sauna, vinný sklípek a v neposlední řadě bazén.

Podívejte se v galerii, jak luxusní novostavba vypadá!

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy