Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tajemná smrt krásné Marilyn Monroe. Podle vyšetřovatelky ji zabil psychiatr

Marilyn Monroe se narodila 1. 6. 1926 a zemřela 5. 8. 1962.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 7 fotografií
smutný osud

Dnes je to už 61 let, kdy zemřela slavná americká herečka a zpěvačka Marilyn Monroe. Kolem její smrti se stále rojí spousta otazníků. Web Daily Mail dokonce píše, že podle vyšetřovatelky Becky Aldrige byla zavražděna. Její smrt měl mít na svědomí psychiatr, který byl Marilyn naprosto posedlý.

Tak schválně, co vám říká jméno Norma Jean Mortensen? A co takhle Marilyn Monroe? Přestože je americký sexsymbol už více než šedesát let po smrti, dodnes zůstává idolem krásy a dokonalosti.

Sláva Marilyn Monroe

Její život ovšem nebyl žádnou procházkou růžovou zahradou. V dětství prožila těžké chvíle s psychicky labilní matkou. Žila u různých příbuzných, pěstounů i v sirotčinci. Svého otce nikdy nepoznala.

Když zuřila válka, pracovala v továrně na padáky. Pak ale přišel zlom a z Monroe se stala modelka v reklamní agentuře. Ve čtyřicátých letech podepsala smlouvu se studiem 20th Century Fox a začala používat své nové slavné jméno.

Její první role nebyly pro diváky nijak zajímavé. Změna nastala až v roce 1950 se snímkem Asfaltová džungle.

Partneři Marilyn Monroe

Její image, doprovázená bujným poprsím, ji předurčovala do rolí „jednoduchých“ plavovlásek. Platinová blondýnka s rudými rty byla ale také dokonalým soustem pro bulvár. Žila neuspořádaným životem, měla profesní problémy i milostné aféry.

Její první velkou láskou byl James Dougherty, kterého si vzala už ve svých šestnácti letech. Zpočátku šťastné manželství krachlo po čtyřech letech.

Poté se Marilyn vdala za baseballového hráče Joa DiMaggia. Z toho se ale časem vyklubal tyran, a tak následoval další rozvod. Velkou oporu našla u zpěváka Franka Sinatry. Jejich přátelství přerostlo ve vztah, ten ale Sinatra časem kvůli jiné ženě ukončil.

Marilyn Monroe a Kennedy

Během románku se Sinatrou se stihla Monroe vdát potřetí. Tentokrát za scenáristu Arthura Millera, který byl jejím opakem. To Marilyn časem těžko nesla a utíkala ke svému milenci. Pak si začala i se ženatým hercem Yvesem Montandem, ten se ale poté vrátil zpět ke své manželce.

Nejznámějším mužem Marilyn Monroe byl ale americký prezident John F. Kennedy. Svůj vztah udržovali v tajnosti, protože Kennedy byl ženatý, tajemství se ale brzy provalilo a jejich románek skončil.

Monroe toužila po dítěti, místo toho ale několikrát potratila. Jak píše web MM News, Marilyn trpěla endometriózou. Právě tato nemoc zapříčinila potíže s mateřstvím, navíc měla velké bolesti. Přesto odmítla podstoupit odstranění vaječníků, což by její utrpení mohlo zmírnit. Místo toho začala brát silné léky.

Jak zemřela Marilyn Monroe

V šedesátých letech začala být nešťastná a své osobní problémy řešila alkoholem a nadměrným užíváním léků. Vše nakonec vyvrcholilo v noci ze 4. na 5. srpna 1962. Monroe tehdy ve svých šestatřiceti letech zemřela ve svém domě v Brentwoodu.

Okolnosti, za kterých zemřela, dodnes nebyly zcela objasněny. Její smrt ovšem přišla tři měsíce po prozrazení vztahu s americkým prezidentem, což vyvolalo spoustu spekulací a konspiračních teorií.

Jak píše web Daily Mail, podle vyšetřovatelky Becky Aldrige Monroe zavraždil její psychiatr Ralph Greengson. A to údajně právě na žádost bratrů Kennedyových, kteří s Marilyn Monroe měli mít poměr. „Vždycky jsem věřila, že byla Marilyn zavražděna. Když se podíváte na všechny ty příběhy, knihy, výpovědi zúčastněných a další důkazy, je jasné, že by měla být v úmrtním listu příčina smrti změněna z pravděpodobné sebevraždy na vraždu,” tvrdí Aldrige.

„Zjistila jsem, že Ralph Greengson byl Marilyn naprosto posedlý. Měl tam každou knihu, každý časopis, každé noviny. Zkrátka vše, kde se psalo o Marilyn. Také jsem narazila na dopisy, které mu Marilyn psala,“ dodala vyšetřovatelka.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy