Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Světlana Witowská pod palbou hejtů kvůli kritice Nerudové. Do sporu se zapojil organizátor pochodu

Ostrá hádka mezi Světlanou Witowskou a Danuši Nerudovou.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Profimedia
+ Další 2 fotografie
kauza

Sporem prezidentské kandidátky se známou novinářkou skončil Pochod za demokracii 17. listopadu, který mířil z pražského Albertova na Václavské náměstí. Moderátorka Světlana Witowská obvinila Danuši Nerudovou z toho, že si uzurpovala původně apolitickou akci. Po vlně kritiky se za Witowskou postavil sám organizátor demonstrace.

Do sporu moderátorky Světlany Witowské a kandidátky na prezidentku Danuše Nerudové se vložil organizátor akce, kvůli níž se hádka rozhořela. Witowská se na svém twitterovém účtu ohradila proti účasti Nerudové v první řadě Pochodu pro demokracii a nařkla ji z toho, že si pietní akt spletla s kampaní. Podle manžela Nerudové Roberta Nerudy měla být jeho žena ambasadorkou pochodu. Oficiální webové stránky ale uvádějí něco jiného.

Witowská: Nerudová si spletla pochod s kampaní

"Díky organizátorům Pochodu za demokracii Matěji Hlavatému za pozvání. Super nápad. Škoda, že si Danuše Nerudová spletla pochod s kampaní, a ač nebyla ambasadorkou, obsadila čelo průvodu. Holt někdo nemá cit pro situaci. S Jakubem Malým jsme se zařadili do davu. Tam bylo fajn," napsala Witowská a reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

"Fakta. Dana byla ambasadorkou. Vy jste stála vedle nás, takže jste byla také v čele. Hezký sváteční večer," odpověděl jí pak Robert Neruda. "Na akci jsem byla pozvána, a to i s prosbou, abych stála v čele průvodu. Pozvání jsem s velkou radostí přijala. Chápu, že máte ve volbách jiného kandidáta, i když to tak navenek nemá vypadat, ale zkuste hrát fér. Hezký svátek," napsala následně sama Nerudová.

Nutno ale dodat, že při pohledu na seznam ambasadorů na oficiálních stránkách pochodu byste jméno Danuše Nerudové hledali marně. Naopak tam nechybí jméno Světlany Witowské, která je tam s Danou Drábovou, Andrejem Poleščukem, Jiřím Padevětem a faráři z Pastoral Brothers.

Vlna kritiky

Mnoho lidí se následně na sociálních sítích do novinářky pustilo. "Tak paní Světlana už podporovatelkou jedné kampaně je a evidentně jí to jako novinářce ani trošku nevadí…" napsala uživatelka Kristina na Twitteru. "Paní @SvetlanaWit, proč zbytečně šíříte svár? Zrovna dneska? Organizátoři se k tomu nijak negativně nevyjadřují, @libtardzeu vysvětlil, že ji pozval a vzal dopředu. Tak o co jde? Nechápu vaši motivaci," dodala další dáma.

"Chováni paní Witovské je pro mě velké zklamání," přidávají se desítky lidí, kteří ve svých komentářích brání Nerudovou.

Organizátor se Witowské zastal

Nyní se do celé věci vložil organizátor akce Matěj Hlavatý. "Musím se zastat Světlany Witowské a chápu, že z pozice novinářky by bylo nevhodné, aby byla využita a prezentována jako podporovatelka něčí kampaně. Tak to rozhodně nebylo a být nemělo," napsal na Twitteru a následně dodal: "Prosím, aby to akceptovala i Danuše Nerudová. Moc děkuji a nechme si pěkný pocit z dneška ještě pár dní."

Někteří však vzájemný spor kritizují s tím, že není před prezidentskou volbou taktický. "Vášniví stoupenci generála (Petr Pavel, pozn.red.) i Danuše, zlo má v lednových volbách jedinou naději: že se navzájem tak znechutíme, až nebudeme ve druhém kole schopni překonat relativně malé rozpory. Pojďme na to pamatovat a přemýšlet, jestli každá maličkost vážně stojí za hádky," napsal na Twitteru novinář Filip Horký.

Část diskutujících pak obvinilo z rozdmýchávání sporu samotnou Witowskou "Může už přestat kolem sebe kopat, že někdo byl více vepředu? Totálně zničila atmosféru a fakt si ten uraženej tweet měla odpustit," napsal Martin Kubát. "Já se dopředu necpala, milý pane," odvětila Witowská s tím, že nebude nikomu dělat stafáž v předvolební kampani.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy