Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Svět filmu v slzách: Zemřela hvězda Pána prstenů a Titanicu, Bernard Hill odešel v 79 letech

Bernard Hill si zahrál v Titanicu či v Pánovi prstenů.
Zdroj: Paramount Pictures/Profimedia/New Line Camera/koláž
+ Dalších 8 fotografií
úmrtí

Filmový svět zasáhla smutná zpráva. V 79 letech zemřel skvělý herec Bernard Hill, který se divákům zapsal do povědomí zejména díky roli Théodena v sérii Pán prstenů či kapitána ve snímku Titanic. Hvězda zemřela v neděli v brzkých ranních hodinách, jak informovala BBC. 

Filmový svět pláče. V neděli v brzkých ranních hodinách navždy odešel do hereckého nebe Bernard Hill, který zazářil v řadě veleúspěšných snímků. Nejvýraznější je bezesporu jeho role Théodena ve filmové sérii Pán prstenů nebo role kapitána v oscarovém snímku Titanic. Smutnou zprávu přinesla BBC.


„Je nám velkou ctí, že jsme mohli s Bernardem pracovat pro BBC. V této smutné chvíli jsme v myšlenkách s jeho blízkými,“ stojí ve zprávě.Bernard Hill prorazil cestu napříč filmovým plátnem a jeho dlouhá kariéra plná ikonických a pozoruhodných rolí je důkazem jeho neuvěřitelného talentu,“ napsala jedna z jeho kolegyň.

Bernard Hill se měl ještě tento týden zúčastnit Comic-Conu

Jeho role kapitána Edwarda Smithe v kultovním filmu Titanic je zcela neopomenutelná. Do výšin ho vystřelila i série Pán prstenů, kde původně dělal konkurz na Gandalfa, nakonec mu však byla přidělena role krále Théodena. Za svou kariéru získal celkem 11 Oscarů.


Tento týden se měl přitom objevit na Comic-Conu v Liverpoolu. Organizátoři vydali smutné prohlášení na Twitteru. „Zpráva o úmrtí Bernarda Hilla nám zlomila srdce. Velká ztráta. Myslíme na jeho rodinu v této velmi smutné chvíli a přejeme jim hodně síly,“ stálo v příspěvku.


Související články

Další články