Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Strach o legendární Jiřinu Bohdalovou: Lékaři jí dali přísný zákaz chodit mezi lidi

Jiřina Bohdalová se na festivalu ve Varech skoro nezastaví.
Zdroj: herminapress.cz
+ Dalších 37 fotografií
zdravotní problémy

Na narozeninovém koncertu Pavla Vítka (60), který se konal v pátek ve vyprodané Lucerně, se podílela celá řada známých osobností českého showbyznysu. Mezi hlavními hvězdami velkolepého večera měla být i herecká legenda Jiřina Bohdalová (91), která měla společně s dalšími gratulanty stanout s mikrofonem v ruce po oslavencově boku. Slavnou herečku ale v den oslavy začalo zlobit zdraví a svou účast musela na poslední chvíli zrušit. Vítkův partner Janis Sidovský (54) eXtra.cz prozradil, jaká nemoc herečku skolila.

Podlomené zdraví

Kde je Bohdalka, tam to prostě žije. To ví i slavný muzikálový zpěvák Pavel Vítek, kterého s ikonou české kinematografie pojí dobré přátelské vztahy. Jiřina Bohdalová měla být jedním z hlavních hostů narozeninového koncertu v Lucerně, který si Vítek nadělil k šedesátinám. Hladký průběh dlouho připravovaného koncertu ale narušilo hereččino podlomené zdraví a objevit se v našlapané Lucerně jí lékaři důrazně nedoporučili.

„Jiřinka volala dopoledne, že na tom není dobře zdravotně s hlasem. Zkoušela si domluvit doktora, který by jí dal nějakou injekci, aby se dostala do kondice. Já měl připravené auto, které by jelo jenom pro ni domů,“ popsal Nedělnímu Aha! producent koncertu a Pavlův životní partner Janis Sidovský.

Nemohla přijít

Pavel a Janis do poslední chvíle věřili, že se vše obrátí k lepšímu a herečka z pohádky Nesmrtelná teta přece jen dorazí. Jejich přání se ale bohužel nesplnilo, jednadevadesátiletá Bohdalová uposlechla lékaře a na akci nedorazila.

„Šla by na výstup a zase by jela zpátky, ale bohužel ve čtyři hodiny odpoledne lékař řekl, že vůbec nemůže mezi lidi, že prostě musí ležet doma,“ přiznal smutně Sidovský. Nepřítomnost velmi blízké přítelkyně partnery sice mrzela, ale zdraví herečky je samozřejmě na prvním místě.

Zdravotní problémy stále energické umělkyně naštěstí nebyly tak vážné, jak se zprvu zdálo. "Nemá hlas, myslím, že je to jen nachlazení," uvedl pro eXtra.cz Sidovský. I když Jiřina nemohla na oslavu Vítka přijít osobně, o koncert nakonec nepřijde. Záznam vystoupení totiž poběží 29. října na obrazovkách České televize.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy