Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy koronavirus Extra Host (pořad) SuperStar 2020 Počasí

Nejnovější kauzy

Štědrý den celebrit: Vladko překvapil slovenskou specialitou! Frčí i gothaj a karbanátky

Zdroj: profimedia.cz
+ Dalších 7 fotografií
VÁNOCE
Vánoce českých celebrit bývají vesměs úplně stejné jako všech ostatních, některými specialitami ale i tak překvapí. Jaké nečekané ingredience obsahují jejich štědrovečerní bramborové saláty a jaké jiné speciality nesmí chybět na jejich svátečních stolech?

„Salát má na starosti můj přítel. A ten přinesl novou tradici: do salátu přidává gothaj. Nejdřív se mi to úplně nezdálo, ale je v něm moc dobrý,“ řekla eXtra.cz zpěvačka a lektorka Linda Finková.

„Moje dcera má ráda jihočeský bramborový salát. Nechybí v něm jablíčko, místo majonézy dáváme šlehačku, nezapomínáme ani na šunku. Na kapra nejsme, dáváme si krůtí řízek,“ ozřejmuje Marta Kubišová.

Turista

Těsně před porodem se nám se svými tipy svěřila i nyní již šťastná maminka dcery Leontýnky Lucie Šafářová. „Miluju bramborový salát a toho děláme dva druhy. Majonézový a pak zdravější ze smetany a hořčice,“ prozradila redakci tenistka.

Ani zpěvák Kamil Střihavka nedá na speciální salát své manželky dopustit. Tajnou ingrediencí v něm je turistický salám. „Dělá nejlepší salát ve střední Evropě, celá rodina se vždy těší právě na ten její,“ zasnil se v našem rozhovoru.

To Ilona Csáková se u sporáku musí hodně otáčet. „Máme kapra s rybí polévkou, zelňačkou a řízky,“ prozradila.

Polsko

„Už odmala mám na Vánoce ráda polskou polévku z červené řepy se zavářkou,“ řekla nám zase Uršula Kluková.

„U nás nikdy nesmí chybět slovenská polévka kapustnica a klasický kapr s bramborem. Nechybí cukroví s názvem kyšeniaky, jde o recept z východního Slovenska, kakaové, ořechové a makové rolády. Vypadají jako závin,“ prohlásil Vladko Dobrovodský (41).

Stejná polévka nechybí ani u Hany Zagorové.

Tři kuchyně

„Máme kapra, řízky, maďarské karbanátky, kapustnici. Jde o tři různé kuchyně,“ tvrdí.

„Kapra bych si klidně i dala, ale kosti by mě zdržovaly a já se přitom vždycky těším na vánoční dárky. Jinak můj partner Renda přinesl do naší rodiny tradici z Polska, loupání sušenek, jsou bez chuti, vypadají jako perník a než se dáme do jídla, každý si musí ulomit od toho druhého. Je to moc hezký obyčej,“ myslí si Markéta Konvičková.

Hubanec

„Z mého dětství jsem si do dospělosti přinesla zvyk péct hubanec, nádivku s houbami, která se dělala v oblasti pod Orlickými horami. Měl ho rád můj tatínek a dělala ho i moje babička,“ uvedla Kateřina Kornová.

To modelka Andrea Verešová (39) o svátcích nezapře svou rodnou zem. „Pečeme slovenské cukroví, ořechové, žloutkové a banánové řezy s pařížským krémem a také medvědí tlapky. A na Štědrý večer připravujeme kromě klasické rybí polévky i zelňačku,“ vyjádřila se.

Související články

Další články