Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Spor mezi Hlůškovou a Zdechovským: ČR mi nepomohla, tvrdí, je hloupá, oponuje on

Zdechovský a Hlůšková se do sebe pustili.
Zdroj: Profimedia, se souhlasem T. Hlůšková, koláž eXtra.cz
+ Další 3 fotografie
Drama

Tereza Hlůšková (24) se ostře pustila do politika Tomáše Zdechovského (42). Ten se v minulosti k jejímu případu, kdy byla zatčena v Pákistánu za údajné pašování devíti kilogramů heroinu, často vyjadřoval a měl s dalšími diplomaty zajišťovat i její bezpečný návrat do Česka. Jenže Tereza má na věc zcela jiný názor a na svých sociálních sítích uvedla, že nic z toho není pravda. Na Twitteru na to potom reagoval Zdechovský.

Když byla Češka Tereza Hlůšková zatčena a zavřena do věznice v pákistánském Láhauru, do médií se k celé kauze často vyjadřoval europoslanec Tomáš Zdechovský. V jednom z dřívějších rozhovorů například řekl, že se za její svobodou skrývají stovky hodin práce, vyjednávání, schůzek a e-mailů.

Tereza Hlůšková byla nakonec v roce 2022 osvobozena a dopravena zpět do Česka. Nyní na svých sociálních sítích začala na Zdechovského útočit s tím, že bylo vše jinak, než jak on tvrí. „Opravdu by mě zajímalo, co pro mě pan europoslanec Zdechovský udělal. Viděla jsem milion videí, kde machroval, jak mě zachránil, ale my doteď nevíme, o koho se jedná. Pane Zdechovský, nějaké vysvětlení by nebylo? Proč už neposkytujete rozhovory? Protože už jsem venku a můžu mluvit?“ nebrala si Tereza na svém Instagramu servítky.

Hlůšková se navezla do Zdechovského

V dalším příspěvku zároveň zveřejnila fotografie několika dopisů, které z věznice rozesílala. A je na nich vidět adresa, komu byly určeny. Jeden byl například pro soudkyni Kateřinu Šimáčkovou, bývalého ministra zahraničí Tomáše Petříčka či pro Papeže. „Pro ty, kteří vykládají (viz europoslanec Zdechovský), že mi ČR pomohla dostat se zpět do země. Snaha z mojí strany byla, ale totálně k ničemu,“ napsala k fotografii.

Na její veřejné stories zareagoval na Twitteru následně i sám Zdechovský. Tohle mě hodně vytočilo od Terezy H. Nemá ani tušení, kdo všechno se angažoval a co pro ni kdo udělal! Místo pokory začne do médií vytrubovat, že jsem jí nijak nepomohl a jen machruji? Jasně, do Pákistánu jsem jel tehdy asi jen na dovolenou,“ rozčílil se na sociální síti europoslanec.

Co na její adresu uvedl Zdechovský?

To ale není vše, co jí chtěl Zdechovský vzkázat. „Pokud někdo věří, že ho najednou soud po odpykání poloviny trestu náhodou propustí na základě údajného pochybení celníků, tak je fakt hloupý. Doporučuji všem, kteří byli někdy nestandardně propuštěni z vězení, ať radši mlčí. (Tereza) nic o jednáních v Pákistánu neví, ani o mém setkání s ministrem zahraničí i spravedlnosti a diplomaty,“ uvedl Zdechovský pro CNN Prima NEWS. Hlůškové nakonec popřál vše nejlepší v životě.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy