Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Spor mezi Gottovou a Vondráčkovou: Křivda, kterou Helena nemůže odpustit

+ Dalších 34 fotografií

Znali se téměř celý život a ona sama Karla Gotta považovala za svého nejbližšího kamaráda. Přesto její jméno mezi plejádou slavných, kteří v neděli a následně i v pondělí vystoupili na dvojkoncertě Pocta Karlu Gottovi, chybělo. Ačkoli absence Heleny Vondráčkové měla tři důvody, jeden převažoval nad těmi ostatními. Podle informací eXtra.cz se jí dotklo, že ji vyškrtli z dokumentu Karel, ke kterému sice dodala veškeré fotografie s Gottem, přesto ona sama se v něm ani jednou neobjevila, jako by v jeho životě nesehrála vůbec žádnou roli. 

Organizátoři dvojkoncertu Pocta Karlu Gottovi si mohou gratulovat. Na jedno pódium se jim totiž podařilo dostat plejádu muzikantů, které takto společně snad už nikdy neuvidíme zpívat. Nechyběli Lucie Bílá, Štefan Margita, Jiří Korn, Josef Zíma, Dara Rolins, Felix Slováček či Marek Ztracený. Dvě dámy, které se mohly považovat za kamarádky Karla Gotta, ale chyběly. První z nich byla Hanka Zagorová, která se nemohla zúčastnit ze zdravotních důvodů, a druhá Helena Vondráčková. Ta podle informací eXtra.cz měla svou účast s díky odmítnout, a to přesto, že předtím nabídku přijala, a pokud by se koncert odehrál v původním termínu, na pódiu by nechyběla.

Co nemůže Vondráčková odpustit

“Helena měla Karla hodně ráda. Nikdy by mu neodmítla vzdát hold. Pak se ale stalo něco, co se jí hodně dotklo. Vše se změnilo na slavnostní premiéře dokumentu Karel, kam byla sice pozvaná, ale ačkoli tvůrcům poskytla vlastní, zcela ojedinělý dokument z Ria a své archivní fotografie a záběry, byla ze všech snímků vystřižená a dokument se tvářil, jako by neexistovala. Neobjevila se v něm totiž ani na jedinou vteřinu. Není ani tajemstvím, že těsně před smrtí Karla Gotta poskytla do jeho připravované knížky velké množství fotografií z vlastního archívu,” řekl eXtra.cz zdroj z okolí slavné zpěvačky.

Ivana Gottová se sice měla podle naších informací pokoušet s Helenou Vondráčkovou domluvit, křivda byla ale zdá se větší, než by dokázala oblíbená zpěvačka "skousnout". Ta jí také měla údajně rázně vysvětlit, proč se rozhodla svou účast odříct a jak se jí vystřihnutí z dokumentu dotklo.

Tři důvody, proč nevystoupila

Nutno ale dodat, že se zúčastnit nemohla, i kdyby hodně chtěla. Jenom den před prvním koncertem v O2 měla totiž svůj vlastní koncert v pražské Lucerně, kde pokřtila doplněné a rozšířené vydání autorizované biografie “Každá trampota má svou mez” ke svému blížícímu se životnímu jubileu. Po koncertu musela z pracovních důvodů jet do Polska.

Na křivdu vůči Heleně Vondráčkové již v minulosti v rozhovoru pro deník Aha! upozornila zpěvačka Marta Kubišová. „To, že tam nebyla Helča, mě opravdu hodně zarazilo. Hledala jsem ji. Ona se o Káju celý život zajímala, byli spolu dvakrát v Carnegie Hall, měli spolu veleúspěšné turné. To jsem tam raději neměla být já,“ řekla doslova Kubišová.

Kontaktovali jsme také Helenu Vondráčkovou a jejího muže Martina Michala. Ti nám naše informace potvrdili, s díky se k nim ale odmítli vyjádřit.

Vše říkající je ale vyjádření managementu Ivany Gottové, ze kterého je zřejmé, že jsou naše informace pravdivé a kdy se Helena Vondráčková rozhodla na koncertě nevystoupit. "Pozvání k účasti na Poctě Karlu Gottovi dostali krom dalších také všichni kolegové, kteří v průběhu let vystoupili jako hosté na Karlových koncertech. Manažer paní Heleny Vondráčkové zrušil její účast v programu po loňské premiéře filmu Karel,” zní oficiální stanovisko, ze kterého je zřejmé, že Helena Vondráčková změnila názor po zhlédnutí dokumentu Karel, když zjistila, že byla vystřižená i z vlastních záběrů, které tvůrcům v dobré víře poskytla.

Na koncertě jinak nebyla o hvězdné hosty nouze. Sami se podívejte do galerie, kdo všechno se kromě již zmiňovaných na pódiu objevil.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy