Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Speciální průvodce poradí seniorům, jak se vyznat ve světě peněz

Speciální průvodce poradí seniorům, jak se vyznat ve světě peněz
Zdroj: ČSOB

Moderní technologie prostupují do všech sfér lidského života. Stejně tak je tomu i ve financích, kdy pandemie covidu urychlila zájem občanů o digitální přístup k finančním službám. Pro mladší generaci se placení mobilem nebo hodinkami a ovládání účtu přes mobil stalo samozřejmostí, ani čeští senioři však nezůstávají pozadu. 

Statistiky ČSOB ukazují, že více jak 80 % seniorů používá platební kartu, ať už k výběrům z bankomatu nebo k platbám u obchodníka, příp. k transakcím na poště. Využívání aplikace ČSOB Smart, tedy mobilního bankovnictví, stouplo meziročně o více jak 100 %. „Senioři jsou důležitou a nezanedbatelnou skupinou klientů ČSOB. Současně jsme si vědomi, že se jedná o skupinu velice zranitelnou. Proto jsme pro ně i pro jejich blízké připravili Průvodce seniora světem financí,“ říká Milan Jursík z ČSOB.

Speciální průvodce poradí seniorům, jak se vyznat ve světě peněz


V deseti kapitolách jsou srozumitelně popsány všechny oblasti života, ve kterých se senioři potkají s financemi, důraz je kladen také na bezpečnost na internetu. To vše srozumitelně formou příběhů. Lidé zde najdou praktický návod, jak se připravit na důchod, jaký účet či spoření zvolit a také jim brožura poradí, jak na placení kartou nebo s fungováním a nakupováním na internetu. Navíc seznámí seniory s možnými internetovými riziky a jak jim předcházet. Brožura je k dispozici zdarma a je možné si ji stáhnout z webových stránek banky.

Co dalšího ČSOB starším klientům nabízí?

Můžete využít speciální linku pro seniory, nechat si donést peníze až do domu nebo na jiné předem zvolené místo, kde se zdržujete, příp. zadávat platební příkazy přes pobočky České pošty zdarma. Kompletní přehled produktů, služeb a tipů pro seniory najdete na těchto webových stránkách.

Další články

Nejnovější kauzy