Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Špatné zprávy o Zemanovi: Je zmatený, Orbána oslovoval Andreji a mluvil na něj rusky!?

Miloš Zeman odvolil v Lánech.
Zdroj: Twitter Jiřího Ovčáčka
nemoc

Miloš Zeman (77) leží už týden v nemocnici a Hrad odmítá sdělit, co se s ním děje. Zdroj z prezidentova okolí přináší poněkud znepokojivé svědectví o jeho stavu. S informací přišly Seznam Zprávy. 

Miloš Zeman je hospitalizován s blíže oficiálně neurčeným chronickým onemocněním v Ústřední vojenské nemocnici na oddělení intenzivní péče KARIM. Vedoucí prezidentovy kanceláře ani nikdo jiný ze Zemanova okolí dosud přes opakované výzvy z mnoha stran o Zemanově stavu a jeho schopnosti vykonávat úřad nic nesdělil. Vratislav Mynář pouze uvedl: "Po dohodě s rodinou pana prezidenta se chystám na počátku příštího týdne veřejně vystoupit a vyvrátit lži, které se šíří.“

Diagnóza Miloše Zemana

Podle zpráv, které jako první přinesly o diagnóze prezidenta irozhlas.cz a DeníkN, způsobuje problémy Miloše Zemana cirhóza jater a s ní spojené potíže, jako je jaterní encefalopatie.

Při jaterní encefalopatii bývá přitom pacient mírně zmatený a objevují se u něj změny chování či poruchy myšlení. Stav pacienta se s hlubšími fázemi zhoršuje. Ve třetí fázi tohoto stavu, v němž se Miloš Zeman podle řady zdrojů nachází, potom pacient trpí poruchou vědomí a bývá dezorientovaný.

Je velmi unavený, jakákoli činnost ho zmáhá. Většinu dne proto spí,” řekl Seznam Zprávám o momentálním fyzickém rozpoložení vážně nemocného prezidenta zdroj z jeho blízkého okolí.Světlé chvilky střídají chvíle zmatenosti. Kdy se mu pletou třeba lidé."

A Seznamu zdroj na to konto popsal návštěvu maďarského premiéra u prezidenta v Lánech: "Když kupříkladu u něj byl Viktor Orbán, oslovoval ho Andreji a začal na něj mluvit rusky."

Vondráčkova návštěva

Prezidenta naposledy navštívil ve čtvrtek Radek Vondráček, který následně tvrdil, že ho tam doprovodila policie. To policie popřela a nemocnice hradní posádku s Mynářem v čele zpucovala, že se tam vplížili bez povolení ošetřujícího lékaře. Panují rovněž pochybnosti o pravosti podpisu na lejstru o svolání jednání nové Sněmovny, se kterým se Vondráček vytasil...

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy