Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Špatná zpráva pro pašeračku Terezu! Podívá se vůbec někdy do Česka?

Špatná zpráva pro pašeračku Terezu! Podívá se vůbec někdy do Česka?
Zdroj: profimedia
Pašeračka Tereza

Tereza Hlůšková (25), která si odpykává trest za pašování drog, se zřejmě do Čech jen tak nepodívá. Odvolací soud, kterého se měla účastnit, jí byl opět posunut na dobu neurčitou. Důvodem bylo to, že její nový právník nemohl být přítomný na slyšení, protože řešil jiný naléhavý případ. 

Pašeračka Tereza si odpykává osmiletý trest v pákistánské věznici Láhaur za pašování heroinu. ​Zatím má za sebou čtyři roky a stále doufá, že se na ni usměje štěstí a ona se vrátí do Česka dříve. Tereza se stále domnívá, že jí k brzkému propuštění pomůže odvolací soud. Ten byl ale už mnohokrát posunut.

Původně se mělo slyšení konat 29. června, ale opět došlo k odkladu. Tereza se na něj přitom chystala společně s jejím staronovým právníkem, legendárním Sajf ul-Malúkem, kterého před několika dny znovu najala. U očekávaného odvolacího soudu by se měly znovu přezkoumávat důkazy a původní zápis obvinění, protože se v nich našly nesrovnalosti.

Její právník nestíhá

Jenže právník Sajf ul-Malúk má zřejmě tolik práce, že nestíhá. K tribunálu se nedostavil, proto musel být soud opět přesunut, tentokrát na 14. července. Jeho časová vytíženost byla zároveň důvodem, proč s ním Tereza přestala spolupracovat.

Pracovníci české ambasády v Pákistánu včetně konzula i velvyslance jsou s Terezou dlouhodobě v kontaktu a poskytují jí konzulární pomoc.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy