Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Souboj nových pořadů: Králem sledovanosti je Smysl pro tumor, v závěsu Peče celá země

Tereza Brodská si v seriálu Smysl pro tumor zahrála matku onkologicky nemocného pacienta.
Zdroj: Se souhlasem ČT
+ Dalších 10 fotografií
NOVINKY

Začátek nového roku je v televizi spojen s novými pořady a filmy. Jedním z nejočekávanějších seriálů byl Smysl pro tumor, který od první lednové neděle vysílá Česká televize, a nepřekvapivě byl tedy také nejsledovanějším víkendovým pořadem. Hned v závěsu za ním se u diváků umístila kuchařská soutěž Peče celá země. A jak jsou na tom další premiéry i stálice? To podrobně sleduje server MediaGuru.

Pátečním jediným pravidelně vysílaným pořadem je Máme rádi Česko, se kterým tak televize Prima nemá konkurenci. Po osmé večerní si jej pustilo 437 tisíc diváků a v prime timu ho porazil jen snímek Il Boemo odvysílaný na ČT1, který sledovalo téměř 700 tisíc diváků, jak popisuje MediaGuru. Přestože se jednalo o televizní premiéru cenami ověnčeného filmu, mnohem lepších výsledků se Česká televize dočkala v sobotu.

Excelentní start Peče celá země

Hlavním večerním pořadem sobotního večera se stal první díl třetí řady kulinářské soutěže Peče celá země, který sledovalo téměř 1,1 milionů fanoušků vaření. Hned poté odvysílala ČT1 premiéru životopisného filmu Dalibor Janda – oheň, voda, vítr. Ten sledovalo 711 tisíc diváků a na ČSFD se mu dostalo hodnocení 65 %.

Třetí místo v sobotní sledovanosti obsadila česká komedie Cirkus Maximum na Primě. Tu i přes tristní hodnocení na ČSFD, 18 %, sledovalo 537 tisíc diváků a o 10 tisíc porazila Harryho Pottera a Kámen mudrců odvysílaného televizí Nova.

Nedělní jedničkou je Smysl pro tumor

Nedělní večerní jedničkou se stal nepřekvapivě Smysl pro tumor, který odvysílala ČT1. K obrazovkám přilákala téměř 1,27 milionu diváků. Seriál láká na slavná jména v čele s Jiřím Bartoškou, Filipem Březinou či Terezou Brodskou. I přes to a přes silné téma rakoviny se mu však nedostalo jen pozitivních ohlasů. "Světovost zase doháníme mrdáním. Ta vulgarizace pohyblivých obrázků už mě vysloveně uráží. Na druhou stranu se není co divit, když všichni zobrazení jsou buď čuro, nebo pičo, slušně řečeno nesympatické kreatury. Trochu jsem uvažoval, zda nemám dát alespoň jednu za ty výpovědi skutečných pacientů na konci, ale to není umělecká zásluha. Víc nemám co říct," myslí si uživatel ČSFD flanker.27, který seriálu nedal ani jednu hvězdičku.

Druhé místo ve sledovanosti obsadila televize Nova se seriálem Případy mimořádné Marty, který sledovalo přes 600 tisíc diváků.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy