Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Smutný osud pobočníka Vítka z pohádky Tři oříšky pro Popelku. Jaroslav Drbohlav zemřel slepý

Vítězslav Jandák, Pavel Trávníček a Jaroslav Drbohlav ve vánoční klasice Tři oříšky pro Popelku.
Zdroj: Se souhlasem Filmového studia Barrandov
+ Dalších 5 fotografií
pohádka

Tří oříšky pro Popelku patří už po desítky let mezi ty vůbec nejoblíbenější pohádky Vánoc. Letos je to přesně 50 let od chvíle, kdy byl snímek uveden na televizní obrazovky. Do dnešního dne si na filmové databázi ČSFD drží skvělých 86 %. Většina herců, kteří v něm zazářili, je však již po smrti a s některými se osud nemazlil. Například Jaroslav Drbohlav coby princův pobočník Vítek zemřel slepý po neúspěšné transplantaci. 

Kultovní pohádka Tři oříšky pro Popelku letos slaví již 50 let od doby, kdy se snímek s hvězdným obsazením, jenž se pak stal národním klenotem, poprvé objevil na televizních obrazovkách. I po takové době stále patří k těm vůbec nejoblíbenějším pohádkám napříč generacemi. O tom jasně vypovídá aktuální hodnocení na čsfd.cz, kde má snímek 86 %. Ani letos nebude na televizních obrazovkách chybět.

Zahrála si v něm třeba Libuše Šafránková coby Popelka, Pavel Trávníček (princ), ale i Vladimír Menšík (podkoní Vincek), Helena Růžičková (Droběna) nebo Jaroslav Drbohlav jako princův pobočník Vítek, jehož nadějnou hereckou kariéru bohužel později zničila zákeřná nemoc.


Jaroslava Drbohlava potkal krutý osud

Drbohlav měl velmi dobře rozjetou kariéru. Právě snímek Tři oříšky pro Popelku mu tehdy otevřel brány do světa v záři reflektorů, v osmdesátých letech šel z jedné role do druhé. Divačky ho ve své době zbožňovaly.

Osud se s ním však nemazlil. Herce deset let po natáčení Popelky potkala nečekaná, zákeřná nemoc, v důsledku které zemřel v pouhých 38 letech. Nepomohli lékaři, hospitalizace ani operace. Onemocněl těžkou cukrovkou, kvůli které nejdříve částečně a později zcela oslepl, jak píše Blesk.cz.

Zemřel na selhání jater

V roce 1985 podstoupil v pražském IKEMu transplantaci ledvin a slinivky, operace ale nebyla úspěšná. Jaroslav Drbohlav zemřel na selhání jater pár dní po operaci. Zanechal po sobě ženu a dceru Evičku a nezapomenutelný odkaz v podobě perfektně ztvárněných rolí.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy