Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Smutné stáří majora Hradce: Rudolf Jelínek (86) trpí samotou, všichni se na něj vykašlali

Rudolf Jelínek při oslavě 85. narozenin.
Zdroj: Profimedia.cz
PROBLÉM

Legendární český herec Rudolf Jelínek (86), který byl kdysi pro svou vizáž a charisma obdivovaný generacemi žen a dívek a jehož známe především jako majora Jiřího Hradce ze seriálu 30 případů majora Zemana, nedávno oslavil narozeniny. I když ještě nebyl lockdown, postupně všechny hvězdy z branže se narychlo omluvily a nechaly ho tak samotného.

Rudolf Jelínek měl smutné narozeniny

Oslavu jsme chtěli uspořádat. Připravila jsem plný stůl dobrot, nikdo ale nepřijel,“ řekla eXtra.cz trochu zklamaným hlasem manželka herce Martina.

„Někteří se asi trochu báli. Bylo to den předtím, než se měl vyhlásit lockdown, a tak to postupně odříkali. Většinou přišlo vysvětlení: ‚Když nejede tenhle, tak já nepřijedu taky.‘ Měla přijet i Jiřinka Bohdalová, ta ale nemohla, a když ona ne, tak nepřijela ani Simona Stašová. Ale všichni mu popřáli alespoň po telefonu. A jídlo jsem rozdala bezdomovcům,“ vysvětluje žena Rudolfa Jelínka.

Samota

„Přišla alespoň moje rodina a dorazili jedni přátelé. Aspoň tak. U Rudolfa je strašně znát, že když kolem sebe nemá své oblíbené lidi, je z toho dost špatný. Potřebuje je. Také když bylo možné jít ještě do hospůdky, tam hned velmi pookřál, začal vzpomínat a bylo mu fajn,“ popisuje. Nedávno mu raději nějakou chvíli ani neřekla o úmrtí Ladislava Mrkvičky, kterého Jelínek miloval jako bratra.

Pozitivní je alespoň to, že přes všechny prožité zdravotní problémy má herec za sebou obě dávky očkování.

„Prošel tím tak lehce, až jsem se musela smát. Sám říkal, že mu snad píchli destilovanou vodu. Šli jsme na očkování, protože důležité je udržovat přátelství, a takhle se bude moci s přáteli vídat,“ prohlašuje Martina.

Nejslavnější role.

Rudolf Jelínek je rodák z Kutné Hory. Na DAMU absolvoval v roce 1957, pak střídal divadelní angažmá, až se o šest let později dostal do Prahy.

Zahrál si ve spoustě seriálů, kromě 30 případů majora Zemana to namátkou byly Hříšní lidé města pražského, Tajemství proutěného košíku, Dobrá Voda, Rozpaky kuchaře Svatopluka, Slavné historky zbojnické, Panoptikum Města pražského, Dobrodružství kriminalistiky a Náhrdelník, ale i další komunistické „poklady“ jako Gottwald, Druhý dech, Rodáci, Chlapci a chlapi nebo Roky prelomu. Po revoluci se mihl v Četnických humoreskách, cyklu Hříchy pro diváky detektivek, v Ordinaci i Ulici, naposledy si zahrál v roce 2014 ve Stopách života.

Z filmů lze připomenout například Atentát, Baron Prášil, Smrt v sedle, Král Šumavy, Princ a Večernice, Princ a chuďas, Muž v osidlech, Most u Remagenu, Obsluhoval jsem anglického krále a mnohé další.

Ornella vzdala snahy o usmíření s matkou. Už mě to obtěžuje, říká a přiznala, že dvě z jejích dětí babičku nikdy nepoznaly

Související články

Další články

Nejnovější kauzy