Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Smrt, která zdrtila samotného Johna Travoltu: Hvězda Pomády Olivia Newton-John umírala v bolestech

Olivia Newton-John zemřela před rokem.
Zdroj: eXtra.cz/koláž, Profimedia
+ Dalších 5 fotografií
Výročí

Dnes je to přesně rok od úmrtí usměvavé herečky Olivie Newton-John (†73), která si zahrála Sandy v dnes již legendárním muzikálu Pomáda. Herečka se dlouhá léta potýkala s rakovinou v posledním stadiu, které nakonec podlehla, jak informoval web NY Times.

Olivia Newton-John se dostala do širokého povědomí veřejnosti v roce 1978. Tehdy se v kinech objevil muzikál Pomáda, který doslova roztančil celý svět. Olivia se v něm objevila po boku herce Johna Travolty (69) a spolu ztvárnili zamilovaný středoškolský pár Sandy Olsenovou a Dannyho Zuka. V době natáčení bylo přitom Olivii již devětadvacet let, zatímco Johnovi čtyřiadvacet.

Následně se objevila ještě ve filmech Poslední večírek, Manželské etudy, Xanadu, Toomorrow, Pařmeni, Dva podobní a jejím posledním filmem byl v roce 2020 Krokodýl Dundee rytířem.

Travolta byl zdrcený

Kromě herecké kariéry se Olivia věnovala i hudbě. Získala několik cen Grammy a její nejznámější písní je Physical, Hopelessly Devoted to You, Magic nebo Let Me Be There.

Co se týče jejího osobního života, tak se svým hereckým partnerem, Johnem Travoltou, nikdy netvořili pár, dlouhá léta byli jen přáteli. Z její smrti byl Travolta naprosto zdrcen. „Moje nejdražší Olivie, udělala jsi nám všem mnohem lepší život. Tvůj vliv byl neuvěřitelný. Moc tě miluji. Znovu se uvidíme na cestě a budeme všichni spolu. Jsem tvůj od první chvíle, co jsem tě viděl a navždy! Tvůj Danny, tvůj John,“ napsal na Instagram poté, co se o její smrti dozvěděl.

Statečně bojovala

Olivia Newton John zemřela 8. srpna 2022 po dlouhém boji s rakovinou prsu v posledním stadiu, jak napsal web NY Times. Oporou jí byl do posledních chvil milující manžel John Easterling. S rakovinou herečka bojovala od roku 1992. V roce 2017 Olivia oznámila, že se jí rakovina vrátila a rozšířila se.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy