Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Smetana v historické pohádkové romanci, Mikýřova historie a návrat Kotka jako Einsteina. Prima představila své novinky

Televizní diváci se mohou těšit na podzimní novinky na Primě.
Zdroj: koláž eXtra.cz / se souhlasem TV Prima
+ Dalších 24 fotografií
novinky na primě

Televize Prima na podzim chystá nový dvanáctidílný romantický pohádkový seriál s názvem Eliška a Damián, který bude mít televizní premiéru již v sobotu 2. září. Ten stanice hodlá doplnit také středečními večery plnými kriminálních zápletek v seriálech Pod hladinou a Einstein 2 s Vojtěchem Kotkem v hlavní roli. Podzimní program poskytla Prima redakci eXtra.cz.

V seriálu Eliška a Damián se diváci setkají s Eliškou (Emma Smetana), která žije v současnosti, a Damiánem (Robert Urban), pocházejícím z roku 1758. Díky tajemnému elixíru začne Damián cestovat časem a setká se s Eliškou, ke které ho to okamžitě přitáhne. Jejich láska bude muset překonat mnohé překážky, neboť Damián je směrován k zasnoubení s pruskou princeznou a Eliška se musí starat o zděděnou marmeládovnu.

„Pohádek se šťastným koncem není nikdy dost, příběh Elišky a Damiána je tradiční love story okořeněná o střet dvou světů – současného a minulého. Na kontrastu je založen i hlavní vizuál seriálu, kde něžnou růžovou barvu vyvažuje smaragdově zelená, a také úvodní znělka, kde je jemný hlas Emmy Smetana doprovázen hlubokým zastřeným hlasem Richarda Müllera,“ říká scenáristka Lenka Hornová ve vyjádření, poskytnutém redakci eXtra.cz.

Dále se v seriálu objeví Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová a mnoho dalších. Nový počin televize Prima kromě hvězdného hereckého obsazení slibuje i silný příběh lásky, která překonává staletí.

Na diváky čekají i nové díly ZOO

Osmidílný detektivní seriál Pod hladinou diváky zavede do prostředí potápěčů a poříční policie v nádherném prostředí slapské přehrady, kde se potýkají s nástrahami své profese. V hlavních rolích diváci uvidí Matěje Hádka, Marka Adamczyka, Sandru Novákovou, Šárku Krausovou, Filipa Tomsu i Václava Vydru.

V nových epizodách se pak na obrazovky druhou řadou vrací seriál Einstein - Případy nesnesitelného génia. Filip Koenig, prapravnuk Alberta Einsteina, opět nalomí několik dámských srdcí a vyvolá nejeden oheň na střeše svým nesnesitelným chováním. Současně ale pomůže policii vyřešit několik případů, které mají společného jmenovatele – fyziku. V hlavních rolích excelují Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Eva Podzimková, Veronika Freimanová, Pavel Zedníček a Lukáš Duy Anh Tran.

Úterní a čtvrteční večery budou už tradičně patřit seriálu ZOO​, který se do vysílání vrací s novými příběhy a postavami. Obsazení doplní Veronika Žilková, Martin Preiss a Denisa Nesvačilová a tvůrci slibují, že jejich postavy pořádně zamíchají životy hrdinů, se kterými už teď osud pěkně zatřásl.

Nová řada talentové soutěže i série o vrazích

Neděle večer budou na Primě ve znamení už jedenácté řady oblíbené soutěže Česko Slovensko má talent. Ostřílená porota bude v tradičním složení Jakub Prachař, Marta Jandová, Diana Mórová a Jaro Slávik. Novinkou však bude pátý porotce, který se ale s každou epizodou obmění – diváci se tak mohou těšit na Mariána Čekovského, Ega, Štěpána Kozuba či Vojtěcha Dyka.

Podzimní novinky čekají i na dalších kanálech Primy. Prima COOL slibuje novou show Partička – Nová krev, v níž se budou hledat čerstvé improvizační talenty. Ten nejlepší z nich zůstane. Pikantní zážitky zažijí i diváci s novou dokumentární sérií Bez lítosti​, která přinese unikátní výpovědi na doživotí odsouzených českých vrahů. Mezi nimi bude například vražedkyně ze smíchovského obchodního centra Michelle Sudků nebo Jaroslav Stodola z vraždícího bývalého manželského páru Stodolových. Doplní je komentáře kriminalistů, kteří jejich zločiny vyšetřovali, a samozřejmě autentické policejní záběry z místa činu.

Lokalitami výjimečnými pro českou historii diváky provede populární bavič Martin Mikyska alias Mikýř. Uznávaný influencer dá v sérii s názvem Mikýřova hysteorie českých dějin dějepisné školní vědomosti do netradičních a pozoruhodných souvislostí.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy