K poznání, že látky obsažené v červeném víně a čokoládě, došli odborníci z univerzit v Exeteru a Brightonu, uvedl britský portál Daily Mail

Zjistili, že tyto látky juvenalizují staré buňky a ony se pak začnou chovat jako mladé. Jak stárneme, takzvané telomery na koncích chromozomů se zkracují, což právě vede k stárnutí buňky. Ukázalo se, že látky jako flavonoidy a resveratrol, obsažené v hroznech, borůvkách, červeném víně a tmavé čokoládě, způsobily, když se přidaly do buněk, že se tyto telomery opět prodloužily. Vědci nyní doufají, že by se objev dal využít v anti-ageing terapiích.

„Naše data naznačují, že použitím těchto látek bychom mohli dokázat znovu nastartovat funkce starých buněk,“ pravil vedoucí výzkumu profesor Harries a jeho kolegyně doktorka Eva Latorre ho doplnila: „Když jsem viděla, jak rychle ty buňky mládly, nemohla jsem tomu uvěřit. Bylo to jako kouzlo.“

Takže je to vědecky potvrzené: Po pití červeného vína a baštění čokolády se mládne!