Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Skvělá zpráva pro Terezu H.: Do věznice dorazily propouštěcí papíry

Tereza H. ještě v Pákistánu.
Zdroj: Profimedia
propuštění

Tereza H. (25) se konečně dočkala. Češka, která si měla za pašování heroinu odpykat téměř devět let v pákistánském vězení, bude v nejbližších hodinách propuštěna. Její propouštěcí formuláře už jsou podle serveru Expres.cz podepsány. Redakce eXtra.cz kontaktovala tiskovou mluvčí ministerstva zahraničí a zeptala se na předpokládané datum Terezina příletu do vlasti a kdy Češka opustí brány věznice.

Tereza H. byla zproštěna viny už 1. listopadu. Více než 14 dnů pak čekala na vyřízení potřebných papírů. Teď už může slavit, zanedlouho opustí brány pákistánského vězení. Propouštěcí formuláře české občanky Terezy H. byly konečně podepsány. Je oficiálně prohlášena za nevinnou a může kdykoliv opustit věznici,“ řekl Expresu zdroj z Pákistánu.

Kdy se dostane na svobodu?

Redakce kontaktovala ministerstvo zahraničí a doptala se na podrobnosti ohledně Terezina propuštění a příletu. "Propuštění by mělo následovat v řádu hodin nebo dnů, očekáváme ho zítra. Nicméně v tuto chvíli nemůžeme upřesnit informace ohledně návratu české občanky domů, i vzhledem k výslovnému přání rodiny, která si z pochopitelných důvodů nepřeje informovat veřejnost o organizaci cesty z Pákistánu do ČR," řekla pro eXtra.cz tisková mluvčí Eva Davidová.

Je ale jisté, že až se Tereza vrátí zpět, bude ji čekat karanténa, protože není naočkovaná u nás uznávanou vakcínou proti koronaviru.

Heroin v kufru

Ve vězení strávila Tereza téměř čtyři roky. V lednu 2018 celníci v pákistánském Láhauru našli v jejím kufru téměř devět kilogramů heroinu. Tehdy bylo Tereze dvaadvacet let a měla celý život před sebou. Do Pákistánu prý podle svých slov odletěla za modelingem.

Na soud poté čekala více než rok, a když stanula před soudci, dostala osm let a osm měsíců nepodmíněně. Ve věznici Koh Lakhpat si dohromady pobyla tři a půl roku. Během let se Tereza několikrát snažila proti verdiktu odvolat, protože tvrdila, že drogy nepatřily jí, ale slyšení bylo vždy odročeno, protože soudci neměli čas.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy