Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Skandál na volejbale: Hráčka rasisticky urážela soupeřky, dělala na ně šikmé oči

Skandál na volejbale: Hráčka rasisticky urážela soupeřky, dělala na ně šikmé oči
Zdroj: Volleyball World
SKANDÁL

Rasistický skandál ve světě profesionálního volejbalu! Srbská sportovkyně Sanja Djurdjevičová předvedla při zápase Ligy národů dehonestující gesto směrem ke svým thajským soupeřkám. Pomocí prstů roztáhla své oči a udělala z nich šikmé. Hráčka dostala dvouzápasový distanc a pokutu.

Volejbalová Liga národů je záležitost plná velkých emocí. V jednom ze zápasů hrály srbské reprezentantky proti thajským a po nějaké době vyhroceného souboje srbská volejbalistka Sanja Djurdjevičová roztáhla oči a udělala z nich šikmé, čímž očividně narážela na své asijské soupeřky. Jejího gesta si zpětně všimla Mezinárodní volejbalová federace (FIVB) a sportovkyně byla potrestána distancem na dva zápasy.

Djurdjevičová navíc dostala pokutu v přepočtu zhruba 460 tisíc korun a FIVB uvedla, že finance získané z pokuty půjdou na antidiskriminační charitu.
„Uvědomuji si svou chybu a hned po zápase jsem se omluvila celému thajskému týmu. Chtěla jsem oslovit své spoluhráče se zprávou: Teď budeme hrát obranu jako oni. Nechtěla jsem nikoho znevažovat,“ popsala potrestaná hráčka na Instagramu.

Za incident se omluvil i srbský svaz, který ho označil za nedorozumění. Požádal, aby byli lidé v této kauze zdrženliví a "nenafukovali" ji. Není to však poprvé, kdy ze sebe srbské volejbalistky dělaly Asiatky. Když si v roce 2017 zajistily postup z evropské části kvalifikace na mistrovství světa v Japonsku, celý tým pro společnou fotografii na chvíli udělal šikmé oči.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy