Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Skandál na Lize mistrů: 68 zatčených a 170 zraněných, Liverpool žádá vyšetření

Desítky lidí se zranili, zasahovala policie
Zdroj: Profimedia
Liga mistrů

Skandál během finále fotbalové Ligy mistrů v Paříži má dohru. Policie při něm zatkla 68 lidí a zhruba 170 lidí utrpělo zranění. Informoval o tom web iSport.cz. Před sobotním pikantním zápasem mezi Liverpoolem a Realem Madrid došlo k chaosu. Řada nedočkavých fanoušků se totiž nemohla dostat na stadion. Kvůli vzniklým potížím začalo utkání s více než půlhodinovým zpožděním. Anglický klub nyní žádá, aby se události ze sobotního večera vyšetřily.

Skandál na nejprestižnější fotbalové události ještě není u konce. Anglický fotbalový klub FC Liverpool žádá o vyšetření příčin incidentu.

Utkání, které vyhrál Real Madrid 1:0, začalo téměř s půlhodinovým zpožděním. Ještě před 21. hodinou čekala před branami stadionu řada nedočkavých fanoušků. Někteří z nich zřejmě bez platné vstupenky přelezli plot, unikli členům ochranky a utíkali ke stadionu.

Zakročila policie a na některých místech stříkali po fanoušcích Liverpoolu, čekajících za plotem, slzný plyn. Někteří z nich přitom ukazovali, že mají platné lístky, informoval web iSport.cz. Záběry z místa kolují po internetu.

Liverpool žádá vyšetření

"Jsme velmi zklamáni problémy, které dnes večer měli fanoušci Liverpoolu na Stade de France, a zhroucením bezpečnostních opatření. Tohle je největší zápas v evropském fotbale a fanoušci by neměli zažít scény, kterých jsme byli svědky,“ uvedlo vedení Liverpoolu podle listu Daily Mail v prohlášení. "Oficiálně jsme požádali o vyšetření příčin těchto nepřijatelných záležitostí.“

Podle UEFA se před zápasem v sekci určené fanouškům Liverpoolu zasekly tisíce lidí. Mnozí diváci údajně měli zakoupené falešné vstupenky,které turnikety odmítly. "Kvůli tomu se tam nahromadili fanoušci, kteří se snažili dostat dovnitř. Proto byl výkop odložen o 35 minut, aby na zápas mohlo co nejvíce fanoušků s platnými vstupenkami. Vzhledem k tomu, že počet lidí před stadionem po výkopu stále narůstal, policie je rozehnala slzným plynem a přinutila je odejít,“ uvedla UEFA.

Zároveň ujistila, že se záležitostí budou policisté a funkcionáři nadále zabývat. "Záležitost budeme dál naléhavě přezkoumávat s francouzskou policií a úřady a s Francouzskou fotbalovou federací,“ informovala UEFA, evropská fotbalová unie.


Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy