Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Senzační Barbora Strýcová: Po návratu z mateřské vyhrála Wimbledon. Konec kariéry si přesto nerozmyslela

Barbora Strýcová vyhrála čtyřhru.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 5 fotografií
Zpověď

Češky na letošním Wimbledonu doslova zazářily. Nejen, že se Markéta Vondroušová (24) stala letošní absolutní šampionkou, ale ve čtyřhře zazářila také Barbora Strýcová (37). Ta Radiožurnálu Sport prozradila, že jí ani výhra nepřesvědčila o tom, aby v tenisu pokračovala a tento Wimbledon byl jejím posledním.

Tenistka Barbora Strýcová v letošní wimbledonské čtyřhře vyhrála spolu s tchajwanskou parťačkou Sie Šu-wej. Ve finále porazily 7:5 a 6:4 belgicko-australskou dvojici Elise Mertensovou a Storm Hunterovou, jak napsal iDnes.

„Jsem za to šťastná, protože ta cesta byla dlouhá, náročná a taková odměna je úžasná,“ nechala se slyšet v emotivním rozhovoru pro Radiožurnál Sport. „Nejdřív jsem tomu absolutně nevěřila, pak jsem se už jen radovala a při rozhovoru jsem nechtěla úplně pustit slzy, tak jsem se soustředila a pořád tomu nemohu uvěřit, ale je to skutečné,“ doplnila.

Konec kariéry

Strýcová sice potěšila touto výhrou fanoušky, rozesmutnila je však zprávou o konci kariéry. „Lepší konec jsem si nemohla přát,“ uvedla. I z toho důvodu byla ráda, že se v boxu objevil tenisový trenér David Kotyza. „Protože to byl pro mě poslední Wimbledon, tak to pro mě bylo důležité, aby v boxu David byl,“ nechala se slyšet Strýcová, která se na kurty vrátila letos v dubnu po více než dvouleté mateřské pauze.

Strýcová však nebyla jedinou hvězdnou Češkou, která na letošním Wimbledonu zazářila. Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova Markéta Vondroušová vyhrála Wimbledon, když stanula proti Uns Džíbirovou z Tuniska. Získala tak svůj první grandslamový titul v řadě.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy