Trendy tagy Simona Krainová očkování Covid Výměna manželek 2021 Extra Host (pořad)

Nejnovější kauzy

Šéfem za pár minut: Jídlo rodinu spojuje, míní královna dezertů Iveta Fabešová

Zdroj: archiv Ivety Fabešové
+ Další 3 fotografie
cukrářka
Nový pořad televize Prima Šéfem za pár minut přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou, výsledkem může být jedině oslnivá kuchyně v každé rodině. Právě dobré jídlo je podle Fabešové základem dobré nálady a společně strávený čas u něj rodinu spojuje. S čím ale doma raději při pečení nepracovat?

Hovězí plec se zeleninou a pivem, parmentier se šťouchaným bramborem a žampiony, dort Frasier či pepperonata. V pořadu Šéfem za pár minut se diváci v novém dílu dozvědí recepty právě na tyto skvělé pokrmy. O chutné dobroty, které nevysají peněženku, se nepodělí nikdo jiný než Zdeněk Pohlreich a Iveta Fabešová.

Iveta Fabešová je zkušenou cukrářkou a její rady mohou divákům přijít skutečně vhod. Ne každý zákusek se podle ní ale dá připravit doma. „Myslím, že jsou dezerty, které zvládnete doma, a pak jsou dezerty, které si sami nevyrobíte a které je lepší objednat v cukrárně. I proto, že si je víc vychutnáte. Na druhou stranu jsem občas překvapená z toho, co vše zvládnou lidé doma. Takže na co si troufáte, zkuste, některé technologické postupy ale doma zkrátka dodržet nejdou,“ vysvětlila a dodala, že v domácích podmínkách by raději nepracovala s čokoládou, která je citlivá na teplotu a vhodné podmínky.

Rady k nezaplacení

Podle Fabešové se dá skvěle pracovat s odpalovaným těstem, lidem tak dodává odvahu k připravování pokrmů z něj. „Jsem velký fanda odpalovaného těsta, se kterým se dá opravdu kouzlit. Je variabilní a využít se dá na mnoho způsobů. Nebojte se ho. Mimochodem, v pořadu Šéfem za pár minut jsem ho už předvedla. A i Šéfovi chutnalo,“ řekla.

Iveta si stojí za tím, že jídlo neslouží jen k uspokojení chutí, ale i ke stmelování rodiny. „Dobré jídlo je základ dobré nálady a společně strávený čas u jídla rodinu spojuje, vytváří hezké vzpomínky. A totéž platí i o přípravě daného pokrmu. A je jedno, jestli jde o pečeni, či dezert. Přizvěte své blízké do kuchyně a užijte si přípravu. Budete nadšení,“ nabádá.

Pochybení neznamená neúspěch

Jen málokdo při domácím vaření a pečení neudělal jedinou chybu, podle úspěšné cukrářky je ale důležité se z omylů poučit a především je nepovažovat za selhání. „Občas se něco nepovede. Je to pořád ruční výroba, ale je důležité se z chyby poučit a historie ukázala, že z chyby vznikly ty nejlepší dezerty. Takže bych asi nejmenovala, třeba za pár let bude z chyby, kterou jsem udělala, skvělá cukrářská vychytávka,“ dodala se smíchem.

Související články

Další články